Vytlačiť túto stránku
utorok, 11 október 2022 22:12

Stretli sme sa Na strieborných vlnách Doporučený

Napísal(a) A. Cvachová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V stredu 5. októbra 2022 v Kultúrnom dome v Rimavskom Brezove sa uskutočnila prehliadka záujmovej tvorivosti seniorov a tanečná tvorivá dielňa Na strieborných vlnách. Zúčastnili sa jej Kluby dôchodcov, Kluby záujmovej tvorivosti seniorov a členovia Jednoty dôchodcov z Rimavskej Soboty, Čerenčian, Rimavského Brezova, Tisovca, Klenovca a Hnúšte. Zástupcovia jednotlivých organizácií predviedli činnosti, ktorým sa venujú vo svojom voľnom čase – spievali, recitovali, hrali scénky. V druhej polovici stretnutia prebehla hudobno-tanečná tvorivá dielňa. Do tanca i pre zábavu hrali členovia hudobného zoskupenia RS 6.

Môžeme konštatovať, že sa nám podarilo splniť cieľ tohto projektu – podporiť záujmovú a duševnú tvorivosť seniorov, vytrhnúť ich z jednotvárneho sveta a nedovoliť im upadnúť do letargie a depresií. Seniorom sme dali veľmi dôstojný priestor, aby mali možnosť prezentovať svoju činnosť pred širokou verejnosťou, a tak im ukázať, že spoločnosť na nich nezabúda, váži a ctí si ich činnosť.

Nezanedbateľný je aj fakt, že sa stretli so svojimi rovesníkmi z celého širokého regiónu a mali tak priestor na výmenu skúseností, rozhovory a vzájomný verbálny kontakt.

Hlavným organizátorom bolo Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote, kultúrna inštitúcia Banskobystricého samosprávneho kraja, za pomoc a ochotu ďakujeme obci Rimavské Brezovo ako spoluorganizátorovi.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

Mgr. Anetta Cvachová, GMOS Rimavská Sobota

 

Čítať 460 krát Naposledy zmenené pondelok, 17 október 2022 09:30

Galéria obrázkov