×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/jelsava/jds
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/jelsava/jds
Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 19 apríl 2015 23:45

Krajská organizácia JDS Košice hodnotila svoju činnosť

Napísal(a) M gr. L.F.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ko jds DSCF6854 aRok 2015 je v organizáciách Jednoty dôchodcov na Slovensku opäť rokom hodnotení. Bilancujú sa výsledky, skladajú sa ″účty″ volebného obdobia. Hodnotia sa dosiahnuté výsledky, výsledky hospodárenia a predkladajú úlohy a ciele na ďalšie volebné obdobie.
Tieto ciele sú pre novozvolených funkcionárov, (na všetkých stupňoch) záväzné. V mesiacoch február, marec a apríl sa v našej KO JDS Košice uskutočnili okresné snemy a to v okresoch Košice – mesto, Košice – okres, Gelnica, Michalovce, Rožňava, Sobrance a Spišská Nová Ves.
V okrese Sobrance sa stal novým predsedom OO pán JUDr. Vasil Varjan a Košice - mesto pán Dr. Ivan Hudec. Pani Elekaničová a ing. Považanová sa vzdali svojich postov zo zdravotných dôvodov a veku. Predseda KO pán Ján Matúško im poďakoval za ich prácu, ktorú odviedli v prospech seniorov.

Na okresných snemoch boli zvolení delegáti na Krajský snem, ktorý sa uskutočnil 20. apríla 2015 v našom krajskom meste Košice. Zástupcovia 5 749 člennej základne začali svoje rokovanie v priestoroch špecializovaného zariadenia pre seniorov a domova sociálnych služieb, privítali na rokovaní predsedu JDS Ing. Jána Lipianskeho, člena predsedníctva Ú JDS

a predsedu KO JDS Žilina Dr. Kotiana, zástupcu VUC Košice – vedúcu odboru sociálnych vecí a zdravotníctva Ing. Zuzanu Juskovú, PhDr. Janu Kovácsovú, Ing. Juraja Briškára - riaditeľa zariadenia pre seniorov, Ing. Bružeňaková – zástupca Mestského úradu Košice. Rokovanie prišli pozdraviť aj členovia folklórnych súborov OLŠAVAN a GELNIČANKA.

Celkový priebeh snemu sa niesol v pracovnom duchu, schválilo sa pracovné predsedníctvo, volebný poriadok, komisie. Priebeh rokovania riadil Ján Matúško, ktorý zhodnotil obdobie rokov 2012-2015, vyjadril sa pochvalne o práci všetkých OO no najviac o OO Rožňava, Spišská Nová Ves a Michalovce, kde je pekný nárast nových organizácií a členskej základne. Správa o hospodárení a správa revíznej komisie hodnotili pozitívne hospodárenie v kraji ako aj výsledky revíznej komisie po kontrolách v OO nepoukázali na nedostatky.

Po pozdravných príhovoroch hostí a diskusii delegátov sa začal najdôležitejší bod snemu voľba funkcionárskeho aparátu. Zo správy mandátovej komisie vyplynulo, že na snem bolo delegovaných 59 členov OO a zúčastnilo sa 59. Týchto 59 delegátov 100% podporilo a zvolilo za predsedu KO JDS, na funkčné obdobie 2015 – 2017, pána Jána Matúšku, ktorý poďakoval za vyslovenú dôveru delegátom snemu a uistil všetkých, že bude dôsledne plniť nastavené úlohy v širokej spolupráci s funkcionármi kraja, okresu i ZO, za podpredsedu KO delegáti jednohlasne zvolili Mgr. Ladislava Fábiana, predsedu OO Rožňava, členmi predsedníctva sa stali predsedovia OO Ing. Čuvan-Michalovce, Ing. Dula – Spišská Nová Ves, JUDR. Varjan – Sobrance, Karoliová Košice – okolie, Dr. Hudec Košice – mesto, Jasovská – Gelnica a Ing. Synak. Zvolili delegátov na Republikový snem do Bratislavy v dňoch 24. – 25. 6. 2015. Jednohlasne sme podporili p. Dr. Kotiana (predsedu KO Žilina / na post predsedu Ú JDS. Na záver delegáti odsúhlasili návrh programových cieľov na obdobie 2012-2015 a zaželali si zdarné plnenie úloh v prospech seniorov Košického kraja a Slovenska.
Text :Mgr.L.F.
Foto: R.Gergelyová

[cincopa A0FAvf8LyyhP]

 

Čítať 4776 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:24

1 komentár

  • Odkaz na komentáre Ivan Korda piatok, 03 december 2021 06:22 Napísal(a) Ivan Korda

    Dobrý deň,
    podľa vyhľadávača GOOGLE ste v septembri uverejnili spomienku na Ing. Bruna Hojdu – 120. výročie narodenia - Bruno Hojda (24.9.1901 Orlová – 28.11.1970 Košice) – stavebný inžinier. Neviem ju nájsť. Mohli by ste mi ju zaslať. Je to ujo mojej mamy. V detstve sme ho navštevovali.
    ĎAKUJEM
    Ivan Korda B. Bystrica