×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/jelsava/ucta
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/jelsava/ucta
nedeľa, 17 november 2013 12:52

Krásni mladí ľudia sú hračkou prírody, ale krásni starí ľudia sú umelecké diela

Napísal(a) Mgr. L. Fábin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Október. Pre niekoho znamená radosť z posledných slnečných dní, niekomu je ľúto, že sa pomaly začína zima, ale okrem toho všetkého vieme, že október je aj mesiacom úcty k starším ľudom. Úcta k starším by sa nemala dodržiavať nasilu, z donútenia, ale
z lásky k starkým. Veď kto by mi vedel rozprávať lepšie rozprávky ako moji starí rodičia?! Ale toto ani zďaleka nie je všetko, v čom sú starí rodičia výnimoční. Sú to ľudia s mimoriadne veľkými skúsenosťami, ktoré vedia rozprávať pomocou rozprávok, príbehov a sú v nich spomenuté aj všetky zážitky, ktorých v tej dobe zažili. Jeseň je obdobím umeleckých diel prírody, ktorá je krásna ako paleta. Stromy ohromujú pestrými farbami. Takýmto krásnym umeleckým dielom je aj človek v jeseni života., každý nepokoj, čo však nezastaví. 
V podobnom duchu privítala seniorov obce Rakovnica Mgr. Erika Galová, pracovníčka denného stacionára, ktorá celé podujatie konferovala. Privítala starostu obce, poslancov, predsedu ZO JDS a všetkých seniorov z obce. Slovo odovzdala starostovi obce Ľubošovi Leštákovi, ktorý poďakoval seniorom za ich doterajšiu prácu, prácu v prospech obce, celoživotné skúsenosti, ktoré odovzdávajú mladšej generácii.

Zaželal im veľa úspechov do ďaľšieho života a práce v prospech rodiny a spoločnosti. V závere príhovoru zapálil sviečku, pretože sa blížil sviatok „Pamiatka zosnulých“.
V kultúrnom programe zameranom na všetky obdobia života vystúpili deti z obce, dvojičky Koltášové z MŠ Štítnicka v Rožňave, deti z MŠ v Rudnej pod vedením svojej riaditeľky. Svojím vystúpením prispeli ku krásnemu podujatiu aj členovia ZPOZ-u, vedení Mgr. Máriou Sabovou. Predseda JDS v obci poďakoval Obecnému zastupiteľstvu a starostovi obce za pekné podujatie a uctenie si mesiaca október, mesiaca úcty k straším i za to, nezabúdajú na seniorov.
Text: Mgr. L. Fábian
Foto: Dr. J. Sabo

 

Čítať 2524 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:24

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!