×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/vianoce/revuca
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/vianoce/revuca
sobota, 21 december 2013 10:48

Na posedení pod Jedličkou aktívnych rakovnických seniorov ocenila aj Krajská organizácia JDS

Napísal(a) Mgr. L. Fábian
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

rak jedlicka2aUž sa stáva tradíciou, že ZO JDS v Rakovnici organizuje pre svojich členov posedenie pod „Jedličkou“. Všetkých nás milo prekvapila účasť našich členov z 56 sa zúčastnilo 50 a 9 hostí. Medzi hosťami nechýbal starosta obce p. Lešták, poslanci obce: p. Ing. Genči, p. Ing. Genčiová a p. Némethová. Po prvýkrát sa predstavila medzi nami aj seniorská hudobná skupina z Vlachova – „Starovlachovci“. Po kultúrnom programe žien zo „ZPOZ-u“ a členiek JDS sa ujal slova predseda ZO Mgr. Fábian. Privítal prítomných hostí a členov a predniesol:
Vianočný príhovor k seniorom ! 
Opäť sú tu Vianoce a blížiaci sa Nový rok. Mnohým z nás sa v mysli vybavia posledné Vianoce, či oslavy Nového roka. Možno si v duchu povzdychneme, že tento krásny čas trvá len krátko. 
Áno, je to tak. Žijeme v uponáhľanom svete a aj to prepotrebné pozastavenie sa počas Vianoc bolo akési krátke, ako by to bol len predĺžený víkend, počas ktorého sme sa snažili zabudnúť na každodenné problémy, staré spory, alebo sme sa v spomienkach obracali na svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. Mnohí z nás sa snažia zažehnať všetko zlo

a nenávisť, aby sme do nového roka vstupovali s čistým štítom. Na Vianoce sme si bližší ako inokedy aj preto, lebo chceme byť blízko seba, zaspomínať si na naše detské časy pri vianočnom stromčeku, či sa v spomienkach vrátiť ku krásnym okamihom v našich životoch. Chceme si aspoň teraz pripomenúť, aké to je potešiť sa z radosti našich detí, vnúčat, ale aj dospelých. V tomto krásnom čase sa opäť vieme tešiť aj z maličkostí a je nám dobre aj z toho, že väčšina ľudí okolo nás, naša rodina, priatelia, bližší i vzdialenejší známi, susedia majú k sebe o niečo bližšie ako inokedy. V úprimnom úsmeve, vľúdnom slove či ľudskom dotyku je veľké tajomstvo a bohatstvo. A v každom z nás to vyvoláva pocit šťastia, pohody a spolupatričnosti. Ak si teraz sľúbime, že nielen počas nastávajúcich sviatkov, ale aj v novom roku nebudeme šetriť na dotykoch, úprimných stiskoch rúk, teplých pohľadoch a milých gestách či pohladeniach, dáme svojim blízkym a priateľom ten najkrajší darček.
Ak sa nám to podarí, môžeme byť spokojní sami so sebou. Iba v takomto duchu totiž dospejeme k tomu, aby sme mohli byť hrdí na našu sebavedomú občiansku pospolitosť, ktorá je zárukou jej zdravého, kultúrneho, spoločenského, duchovného i ekonomického rozvoja.

Všetko krásne v Novom roku,
dobrých ľudí hneď po boku.
Veľa šťastia, veľa zdravia,
nech sa všetky plány daria.
Vinšujem, vinšujem, na zdravie, na šťastie,
ten starý rok prežiť,
nového sa dožiť.

Nech Vám radosť žiari z očí celučičký rok a nech šťastie sprevádza každý deň Váš krok. Nech sa starosť všetka zruší a nech vládne pokoj v duši. Čo bolelo, nech sa zhojí, čo tešilo, nech sa zdvojí. Aby boli v novom roku iba slzy šťastia v oku.

V závere príhovoru odovzdal spolu s členom predsedníctva JUDr. Klobušníkom - Ďakovné listy Krajskej organizácie JDS Košice - OcÚ v Rakovnici, Mgr. Sabovej, Dr. Sabovi a starostovi obce p. Leštákovi za aktívny prístup k našej ZO, či už priestormi, sponzorstvom, kultúrnym programom a propagáciou. Ďakujeme im. Prítomným sa prihovoril aj p. Hlaváč, ktorý modlitbou a zvykmi našich predkov, zaželal všetkým dobrú chuť a pekné sviatky. Výstavka nášho zberateľa p. Emila Koltáša zaujala všetkých, tak ako aj pečivo našich žien. Všetci prispeli k skvelému podujatiu. Na počúvanie a do tanca nám hrala piesne mladosti hudba z Vlachova. Ešte raz ďakujeme všetkým za prekrásny večer plný spomienok na zvyky a obyčaje našich predkov.
Prajem Vám všetkým, vážení priatelia krásne prežitie vianočných sviatkov a úspešný vstup do Nového roku, všetko dobré, pevné zdravie, veľa Božieho požehnania, osobných ako aj pracovných úspechov.
Text: Mgr. Fábian
Foto: Dr. Sabo

 

Čítať 2615 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!