nedeľa, 01 jún 2014 23:24

Najlepšie pripraveným družstvom na II. OŠHS v Jelšave boli seniori z Revúcej

Napísal(a) Z.Homoliaková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

je oshs-IMG 0695aMesto Jelšava bolo garantom II. OŠHS okresu Revúca, ktorých sa dňa 30. mája 2014 zúčastnilo 180 seniorov a hostí. Prítomných účastníkov privítala predsedníčka OO JDS Zuzana Homoliaková a zdôraznila motto seniorských športových podujatí: „ŽIADEN LIEK NENAHRADÍ POHYB, ALE POHYB NAHRADÍ KAŽDÝ LIEK“, ktoré poprvýkrát zaznelo na 8. OTZS. Zdôraznila, že cieľom seniorských športových hier je radosť z pohybu a nie z dosahovania rekordov v športových disciplínach.
Za prítomných seniorov športovcov zložila SĽUB ŠPORTOVCA Emília Ďurďáková zo ZO JDS Revúca. Sľub znel takto: "My, seniori športovci, sa  dnes zúčastňujeme II. ročníka OŠHS v Jelšave. V mene všetkých seniorov - športovcov sľubujem, že pri zápolení v športových disciplínach budeme čestne súťažiť a dodržiavať zásady fair play." 
Prijatím SĽUBU ŠPORTOVCOV MVDr. M. Kolesárom a Mgr. Z. Homoliakovou boli OŠHS otvorené.
MVDr. Milan Kolesár, primátor hosťujúceho mesta privítal prítomných na území mesta. Vyjadril potešenie, že sa znovu stretli športovci v Jelšave, a verí, že sa budú cítiť v športovom areáli príjemne, aj keď počasie veľmi nepraje športovému zápoleniu. Zdôraznil, že na prípravách 

OŠHS sa podieľali členovia ZO JDS Jelšava, zamestnanci Mestského úradu a členovia P-OR JDS v Revúcej za finančnej pomoci Banskobystrického samosprávneho kraja. Na záver poprial športovcom úspešné športové zápolenie a radosť z dosiahnutých športových úspechov. Športovcov pozdravil aj MVDr. Ján Šeševička, poslanec BBSK. Pripomenul význam pohybu pre zdravie človeka a poprial zdarný priebeh športovým hrám. Zdôraznil, že poslanci BBSK podporujú akcie seniorov a aj v budúcnosti seniori môžu počítať s podporou BBSK.
Obdiv k športovcom seniorom vyjadril tiež Ing. Július Laššan, predseda OO SMER SD a rovnako zdôraznil podporu BBSK pri športových, turistických i spoločenských akciách seniorov. 
Športovcov prišla pozdraviť aj viceprimátorka mesta Revúca Ing. Viera Hanesovská, ktorá vyzdvihla chuť seniorov športovať a zápoliť a obdiv, že i napriek chladnému počasiu sa seniori zišli v takom veľkom počte. Pozdrav športovcom v mene Oblastného výboru SZPB v Rožňave odovzdal Jozef Kubaško, podpredseda OV SZPB. Mária Miklová, predsedníčka ZO JDS Jelšava privítala prítomných na pôde mesta a vyslovila radosť nad hojnou účasťou športovcov.
Organizačné pokyny k priebehu športových disciplín podal Ing. Jozef Krušina, člen organizačného výboru II. OŠHS v Jelšave.
Motto II. OŠHS v JELŠAVE svojou účasťou podporilo 113 súťažiacich seniorov. Súťažili v troch vekových kategóriach: I. kat. do 65 rokov, II. kat. do 70 rokov a III. kat. nad 70 rokov v 8. športových disciplínach:
MUŽI: beh na 60 m             ŽENY: beh na 50 m
beh na 250 m                                   beh na 200 m
vrh guľou                                         hod váľkom do diaľky
hod granátom na cieľ                        hod kriketovou loptičkou na cieľ
kop na bránku                                  kop na bránku
streľba zo vzduchovky                      streľba zo vzduchovky
stolný tenis                                        stolný tenis
kolky                                                kolky

Pripomeňme si, že najstaršími účastníčkami športových hier boli 84 ročné panie Gabriela Palúšová a Magdaléna Repáková, obe zo ZO JDS Muráň a 83 ročná Margita Barciová zo ZO JDS Jelšava.
Čestné zápolenie a meranie športových výsledkov zabezpečovali rozhodcovia Mgr. Ivan Zatroch, Mgr. Karol Máte, Mgr. Rudolf Homola, Mgr. Ján Šlosárik, Nagypál a Július Gajdoš, člen policajného zboru v Revúcej.
MUDr. Atila Molnár a MUDr. Tibor Imre zabezpečovali zdravotný dozor. Fotodokumentáciu zo športových hier zabezpečil Ing. Ján Pullman. Športovcov prišli povzbudiť s transparentmi a hlasným povzbudzovaním žiaci z MŠ v Jelšave. Rozhovory so športovcami i s primátorom mesta uskutočnili i redaktori s TASR a zo Slov. rozhlasu Regina z B. Bystrice.
Športové zápolenie na štadióne prebiehalo do 12.00 hod., kedy už bol pripravený chutný obed v školskej jedálni ZŠ, kde v telocvičniach prebiehali športové disciplíny streľba zo vzduchovky, stolný tenis a v kolkárni kolky. V kultúrnom dome pri speve, vínku a vynikajúcich koláčoch, ktoré napiekli členky ZO JDS Magnezitovce, ZO JDS Lubeník, ZO JDS Hucín, ZO JDS Jelšava a ZO JDS Muránská Lehota a pri prezeraní pripravených cien pre víťazov čakanie na vyhodnotenie športových disciplín ubehlo pomerne rýchlo. Ceny pre víťazov zabezpečili sponzori uvedení na Ďakovnej tabuli. Na stupeň víťazov vystúpilo 14 víťazných športovcov, ktorým boli odovzdané diplomy. K víťazstvu im zablahoželali MVDr. Milan Kolesár, Ing. Július Laššan a Mgr. Zuzana Homoliaková. Ceny si vyberali športovci z pripravených darčekov.

Víťaznému družstvu II. OŠHS v Jelšave ZO JDS Revúca odovzdal PUTOVNÝ POHÁR predsedu ZMOS Stredného Gemera jeho podpredseda MVDr. Milan Kolesár, zároveň odovzdal PUTOVNÉ POHÁRE venované mestom Revúca najúspešnejšiemu športovcovi OŠHS 2014 Michalovi Regendovi zo ZO JDS Muráň a najúspešnejšej športovkyni OŠHS 2014 Margite Mičkyovej zo ZO JDS Lubeník. Cieľ športových hier sa naplnil, pohyb a športové zápolenie prinieslo radosť a športovci si dali sľub, že ešte vo väčšom počte sa zúčastnia budúcich okresných športových hier seniorov.
Poradie družstiev súťažiacich o PUTOVNÝ POHAR ZMOS stredného Gemera OŠHS 2014:

1. miesto: ZO JDS Revúca s počtom bodov 104
2. miesto: ZO JDS Muráň s počtom bodov 77
3. miesto: ZO JDS Jelšava s počtom bodov 48
4. miesto: ZO JDS Mur. Dlhá Lúka s počtom bodov 21

Poradie súťažiacich:
PUTOVNÝ POHÁR najúspešnejšieho športovca OŠHS 2014:

1. miesto: Michal Regenda, ZO JDS Muráň s počtom bodov 22
2. miesto: Jozef Kilik, ZO JDS Revúca s počtom bodov 15
3. miesto: Juraj Regenda, ZO JDS Muráň s počtom bodov 12
4. miesto: Ján Šturmankin, ZO JDS Revúca s počtom bodov 11

PUTOVNÝ POHÁR najúspešnejšia športovkyňa OŠHS 2014:

1. miesto: Margita Mičkyová ZO JDS Lubeník s počtom bodov 11
2. - 3. miesto: Ľudmila Ďurďáková, Zuzana Homoliaková ZO JDS Revúca s počtom bodov 10
4. miesto: Viera Straková ZO JDS Magnezitovce s počtom bodov 8.

Text Zuzana Homoliaková

Foto: Ján Pullman

 

Čítať 2171 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!