sobota, 20 december 2014 11:15

Posedenie Pod jedličkou nevynechali tohto roku ani seniori Rakovnice

Napísal(a) FL
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rak spj DSCF0107aSeniori z obce Rakovnica oslavovali svoj tradičný sviatok „Posedenie pod Jedličkou“ dňa 11. decembra 2014. Na stretnutie prijal pozvanie starosta obce p. Ľuboš Lešták a novozvolení poslanci Obecného zastupiteľstva. Predseda ZO JDS p. Mgr. Fábian im zaželal mnoho úspechov v rozhodovaní o obecnom blahu. Po uvítaní hostí a členov nám stretnutie spríjemnili deti z materskej škôlky v Rožňavskom Bystrom pod vedením p.. riaditeľky Barbierikovej. Starosta obce zapálil sviatočnú sviečku a slova sa ujal predseda ZO. 
Čas sviatočný, výnimočný a zázračný, ktorý sa s nehou v tichosti blíži k nám. Do našich domovov, príbytkov, do našich duší, pocitov, k nám rodinám, deťom, príbuzným, priateľom a známym. Čas, kedy sa aspoň na chvíľu snažíme zastaviť sa a vychutnať si čaro Vianoc. Vianočné dni plné vône koláčov, kapustnice, smažených rýb a ostatných dobrôt precitnú do Štedrého dňa. Ten nech nám prináša pohodu a pokoj pri sviečkach Betlehemského svetla v kruhu našich

najbližších. Vianočné sviatky sú obdobím blížiaceho sa konca roka a očakávania toho nového. Prajem vám, aby vás ten nadchádzajúci rok 2015 sprevádzal len v pozitívnom duchu, ktorý vám prinesie viac pevného zdravia, viac síl a šťastia v každodennom živote, zlepšenie medziľudských vzťahov, harmónie a pochopenia. Nech vám vaše deti prinášajú len radosť a prítomnosť vašich najbližších nech podporí vzájomnú dôveru a porozumenie. Chcem sa v tejto chvíli úprimne poďakovať všetkým, ktorí svojou prácou a snahou v uplynulom roku prispeli k organizovaniu a účasti na našich podujatiach. Ďakujem vám všetkým jednotlivcom - obyvateľom našej obce, spoločenským organizáciám, občianskym združeniam, materským a základným školám, Slávnostné vianočné chvíle – to je balzam na dušu nielen nám starším ale každej generácii. Predvianočné obdobie je aj obdobím rozjímania a zamýšľania sa nad činnosťou a prácou, ktorú sme vykonali počas roka. Je to obdobie, keď si ľudia pri spoločenských stretnutiach prejavia vzájomnú úctu a lásku. Prichádza sviatočný čas, na ktorý sa dlho teší každý z nás. Vôňa koláčov vôkol sa rozlieha, Vianočnej nálade každý z nás podlieha. Zabudnime na smútok, zanechajme zvady, buďme k sebe milí, dobrí a majme sa radi. Prišiel čas Vianočný, zvonček tíško cinká, každému sa splní túžba, aspoň malilinká. Šťastné a veselé želajme si spolu, a potom spoločne k Štedrovečernému stolu Šťastný Nový rok chcem Vám priať, aby človek človeka vždy mal rád, aby jeden druhému vždy viac šťastia prial, aby nový rok za to stál. 

Starosta obce poďakoval za vyslovenú dôveru pri voľbách, poďakoval za spoluprácu a zaželal veľa pohody k Vianociam a veľa šťastia a zdravia do roku 2015.

Po kvalitnej kapustnici od majstra kuchára p. Milana Hlaváča začala voľná zábava pri ľudovej hudbe „Starovlachovci“ z Vlachova. Vydarené stretnutie, úsmev na tvári a dobrá nálada nás zaväzujú k ešte kvalitnejším podujatiam pre našich seniorov do budúcna. Pekné stretnutie ukončila spoločná pieseň TICHÁ NOC“.
Text: FL
Foto: Dr. Jozef Sabo

[cincopa AEEAlP8b0EsP]

 

 

Čítať 2411 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!