×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/jds/plesivec
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/jds/plesivec
Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 01 október 2015 19:01

Seniori Plešivca oslávili dvadsiate výročie založenia ZO JDS

Napísal(a) Katarína Dravecká
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ple jds 20 DSC 5800 a"Čas neúprosne beží, ale krásne sa žije v harmónii ducha, keď vlastné srdce radosťou búcha..." 
Seniori z obce Plešivec sa 25. septembra 2015 zišli v Kultúrnom dome, aby oslávili 25. výročie založenia Jednoty dôchodcov na Slovensku a 20. výročie založenia základnej organizácie JDS.
Slávnostná schôdza sa konala za prítomnosti predsedu OO JDS Mgr. Ladislava Fábiana a podpredsedníčky Obecného úradu Ediny Rudinskej, ktorá v zastúpení starostky obce pozdravila prítomných. 
ZO JDS v Plešivci bola založená 14. júna 1995 a v tom istom roku bola aj prvá okresná oslava úcty k starším v Plešivci. Za 20 rokov činnosti ZO sa vystriedali štyria predsedovia.

Prvá predsedníčka bola Magdaléna Sabadošová,

potom Július Gál, MUDr. Jozef Grego a od roku 2007 Katarína Dravecká. Dlhoročným aktívnym členom a členom výboru celých 19 rokov bol pán Ondrej Orosz, funkcie sa vzdal zo zdravotných dôvodov. Členská základňa má 126 členov, z toho 11 členov od založenia organizácie. Na slávnostnej schôdzi sa dlhoročným členom a funkcionárom poďakoval predseda OO JDS pán Fábian a odovzdal Pamätné listy tým, ktorí sú 20 rokov členmi a od predsedníčky ZO pani Draveckej dostali malý darček a kvietok. 

Prítomným sa prihovorila a poďakovala prvá predsedníčka pani Sabadošová, ktorá sa zmienila aj o činnosti ZO v začiatkoch.

Základná organizácia JDS v Plešivci

od roku 2007 má družbu s dôchodcami z Maďarska, z mesta ALSÓZSOLCA. Deväť rokov sa ročne stretávame striedavo u nás a v Maďarsku. Pri návšteve na Slovensku okrem pohostenia pripravujeme návštevu blízkeho okolia, boli sme spoločne aj s našimi členmi v Gombaseckej jaskyni, v Silickej ľadnici, Betliari, Ochtinskej aragonitovej jaskyni a v krásnom prostredí Plešiveckej planiny, kde sme si v lone prírody uvarili guláš.

Pre činnosť organizácie

sú potrebné finančné prostriedky a v tom nás podporuje Obecný úrad. Vybavili sme aj 2% z dane daňovníkov. Sponzorský dar dostávame aj zo závodu SCA Gemerská Hôrka, ktorý rozdelíme členom, čo ich vždy poteší. Pravidelne sa zúčastňujeme okresných akcií, a to výletov, športových podujatí, kde sme sa vždy umiestnili na poprednom mieste a získavali putovný pohár. Nevynecháme ani turistické akcie a kultúrne podujatie - prehliadku vystúpení spevokolov. V rámci spolupráce sme členom rozdali vernostné karty do lekárne WAXIM v Plešivci, čím získajú zľavu 5% na lieky a zdravotnícky materiál.

Prítomní dostali občerstvenie a chutný guláš. Na dobrú náladu a do tanca hrala skupina STAROVLACHOVCI.

Rozišli sme sa s dobrým pocitom príjemne stráveného večera s prianím dobrého zdravia, aby sme sa tak mohli čo najdlhšie stretávať.
Katarína Dravecká
predsedníčka ZO JDS

{gallery}kultura/jds/plesivec{/gallery}

 

Čítať 1697 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:46