sobota, 11 júl 2015 22:25

Seniori troch susedných obcí sa v Rakovnici presvedčili, že vek nerozdeľuje, ale spája

Napísal(a) Mgr. L. Fábian
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rak turisti3 1aDuch priateľstva bol zoslaný medzi ľudí, aby sa im žilo o čosi lepšie. Je len na ľuďoch, aby ho dokázali nájsť a nájsť tak cestu k sebe. 
S naplnením tejto myšlienky sa po druhýkrát seniori – priatelia z Rožňavského Bystrého, Rakovnice a Rudnej stretli na spoločnom podujatí – turistickom pochode v priestoroch „Iváďova“ v časti „Magdolna“. Pri chate p. Jána Fábiana sa pripravil priestor na uvítanie a neskoršie pohostenie účastníkov podujatia. Počasie sa nám vydarilo, tak iba začať. Po privítaní predsedom ZO JDS v Rakovnici v prekrásnom areáli, kultúrnu vložku obstarali žiačky ZŠ Zlatá v Rožňave, Veronika s Miškou, ktoré nám predviedli moderný spoločenský tanec v lone prekrásnej rakovnickej prírody, krásnej prírody nášho Slovenska. 
Potom sa ujali slova hostia, a to príslušníci ORPZ v Rožňave s prednáškami a upozorneniami v oblasti prevencie v dennodennom živote a v cestnej premávke páni Korintuš a Grecmacher. 

A pokračovali sme v plánovanom programe a to turistickým výstupom, s ktorým oboznámil sprievodca p. Ing. V. Koltáš. 
Samotný turistický výstup sa skladal z dvoch častí: prvá časť bola náročnejšia, viedla k vykrývaču a okľukou okolo kostolíka späť do areálu,

druhá časť ku kostolíku a späť. 

Náročnejšou trasou sprevádzal p. Ing.Viliam Koltáš, poinformoval účastníkov o vzniku obce, vzniku kostolíka a o zaujímavostiach v okolí trasy. Kostolík otvorila p. Gitka Koltášová a vyrozprávala jeho históriu a terajší význam pre spoločnosť. Mimochodom je to kostolík zo 14. storočia -1327, kedy vznikla aj obec Rakovnica.
Potom sa všetci stretli pri občerstvení a chutnom guláši, ktorý pripravil manželský pár Hutníkových. Čo bolo potešiteľné, že všetkým chutilo a cítili sa veľmi príjemne, potešilo to organizátorov podujatia – výbor ZO JDS v Rakovnici.
Začali sa rozprávať príbehy z mladosti, zo spoločných stretnutí kedysi a ako budeme pokračovať v spoločných aktivitách ďalej. Zanôtili sa aj pekné slovenské pesničky.
Tretie stretnutie našich ZO JDS sa bude konať 4. septembra 2015 na ihrisku v Rudnej a to športovými hrami. Tešíme sa spoločne.
Ničoho sa staroba nesmie vystríhať väčšmi ako nečinnosti.
Text: Mgr. L. Fábian
Foto: Dr. J. Sabo

FOTOGALÉRIA

Čítať 2060 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!