utorok, 15 september 2015 17:15

Seniori z Rudnej zabávali seniorov z Rakovnice a Rožňavského Bystrého na športovom dni

Napísal(a) Výbor ZO JDS Rudná
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rudna seniori 1aŠportovo-zábavný deň troch ZO Jednoty dôchodcov na Slovensku z Rakovnice, Rožňavského Bystrého a Rudnej, sa už po tretíkrát uskutočnil 4.9.2015 na ihrisku TJ Sokol Rudná. Počasie nám ráno veľmi neprialo, bolo zamračené a stáli sme pred dilemou, či zostať na ihrisku alebo ísť do kultúrneho domu. Rozhodli optimisti, zostať na ihrisku. Pred 11.00 hod. prichádzali hostia a s nimi začalo svietiť aj slniečko a počasie bolo vynikajúce. Akciu otvorila predsedníčka ZO JDS v Rudnej pani Tokárová, ktorá privítala všetkých prítomných. Bol nás úctyhodný počet, celkovo 97 členov.
Po zahájení nás s krátkym kultúrnym programom pozdravili členky ZO-JDS v Rudnej,
spevácky súbor "Modré fialky" pod vedením p. Renčokovej a p. Kohulákovej. Zaspomínali sme si na našich predkov a pripomenuli sme si ako oslavovali koniec žatvy. Zaspievali nám maďarské aj slovenské piesne a na záver sa pridala väčšina prítomných.
Po tomto vystúpení sa začalo športové zápolenie, ktoré mala na starosti p. Kotelešová. Oboznámila nás s priebehom súťaženia aj so súťažnými disciplínami, ktoré boli skôr

zábavného charakteru. Do súťaže sme sa zapojili vo veľkom počte. 
Boli nasledovné disciplíny: vrh guľou - muži, hod gumenou čižmou - ženy, slalom s futbalovou loptou a kop na bránu, beh s ping-pongovou loptičkou na lyžici, tlačenie fúrika s polienkom a skladanie papierových lodí. Všetci súťažiaci do 3-tieho miesta dostali sladkú odmenu.
Po skončení športového zápolenia bolo občerstvenie, a to výborná fazuľovica, ktorú pripravili naši členovia p. Kišš, p. Kohulák a p.Tokár. Sladké a slané pečivo prichystali naše členky.
Pri vínečku a hlase harmoniky p. Dávida a p. Lenga z Rožňavského Bystrého sme si zanôtili od srdca.
Samozrejme, táto akcia by sa nám tak nevydarila bez pomoci starostu obce p. Kerekeša, ako aj starostky Rožňavského Bystrého p. Gonosovej a starostu Rakovnice p. Leštákovi, ktorým ďakujeme za podporu a pomoc seniorom, ako aj našim sponzorom a všetkým, ktorí priložili ruku k dielu. Dielo sa vydarilo a už sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutia týchto troch obcí a ich aktívnych predsedov.
Text: výbor ZO JDS Rudná
Foto: Dr. Sabo

 

 

Čítať 1575 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!