Vytlačiť túto stránku
pondelok, 06 júl 2015 11:45

Turisti najaktívnejšej okresnej organizácie seniorov v Banskobystrickom kraji sa zúčastnili pätnásteho zrazu

Napísal(a) Zuzana Homoliaková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra seniori turisti 1aPätnásty OTZS revúckeho okresu sa uskutočnil 1. júla 2015 v Revúcej a jej časti v Revúčke s garanciou Regionálneho združenia miest a obcí Stredný Gemer a s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja. Organizátormi tentoraz boli popri Okresnej organizácii JDS v Revúcej hlavne základné organizácie JDS v Revúcej a Revúčke.
Turistické zrazy seniorov Revúckeho okresu sa už tradične konajú prvý júlový týždeň vždy v inej lokalite okresu. Seniori tak majú možnosť oboznámiť sa s historickými pamiatkami a krásnou prírodou Gemera. Takmer 220 seniorov – účastníkov tohtoročného zrazu zaplnilo divadelnú sálu MsKS v Revúcej, kde sa konalo jeho otvorenie. Predsedníčka OO JDS p. Homoliaková privítala vzácnych hostí – poslancov BBSK Evu Cireňovú, Júliusa Laššana, Jána Šeševičku, prednostu okresného úradu Petra Balogha, predsedu Krajskej organizácie JDS Banská Bystrica Jána Hlaváča, prítomných primátorov a starostov miest a obcí okresu, zástupcov sponzorov, spoločenských organizácií a hlavne všetkých seniorov – účastníkov turistického zrazu. Tých následne pozdravili aj poslanci BBSK, vyzdvihli ich aktivitu a súdržnosť pri plnení seniorskeho

motta: „Žiadny liek nenahradí pohyb, ale pohyb nahradí každý liek.“ Zaželali im pekné zážitky a pohodu na turistických trasách a prisľúbili podporu aj ďalších seniorských aktivít.

Slová predsedu KO JDS sa niesli v podobnom duchu a nezabudol podotknúť, že Okresná organizácia JDS v Revúcej je najaktívnejšou organizáciou JDS v kraji.
Záverom tejto časti vystúpila predsedníčka ZO JDS Revúca Oľga Kuchtová, ktorá aj menom predstaviteľky spoluorganizátorskej ZO JDS Revúčka Márie Hanuštiakovej privítala všetkých prítomných a oboznámila s ďalším programom zrazu, s turistickými trasami a ich náročnosťou. Všetkým popriala správnu voľbu trasy, pekný deň a príjemné spomienky naň.
Po absolvovaní turistickej trasy každý senior obdržal účastnícky list a odobral sa na chutný obed a občerstvenie pri posedení v školskej jedálni Základnej školy na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej, ktorá tak ako pri 3. okresných športových hrách vyšla seniorom v ústrety a poskytla im pomoc a svoje priestory. Pri zákuskoch, ktoré napiekli členky ZO JDS z Revúcej a Revúčky, ale aj z ďalších ZO JDS v okrese, pri vínku a kávičke sa o dobrú náladu postaral aj harmonikár Edo Sendrei.
Dá sa povedať, že cieľ turistického zrazu sme naplnili a všetci prítomní sa už teraz tešia na budúce športové aktivity. Ďakujeme všetkým, ktorí svojou pomocou umožňujú seniorom takéto a podobné stretnutia s priateľmi.
Z. Homoliaková, foto: Ján Pullman

 

[cincopa AELAGv8Y3EJq]

 

 

Čítať 1801 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:52