piatok, 16 október 2015 21:21

Oslavy Mesiaca úcty k starším OO JDS Revúca

Napísal(a) Mgr. Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V utorok 6. októbra 2015 o 14:00 hodine sa v spoločenskej miestnosti Alfa MsDK uskutočnili oslavy Mesiaca úcty k starším Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska Revúca (OO JDS). Po úvodnom otvorení a privítaní hostí nasledovala báseň a kultúrny program v podaní MŠ na Sládkovičovej ulici a Základnej umeleckej školy. Vystúpenia detí vystriedali príhovory organizátorov a hostí. Ako prvá sa svojim členom prihovorila predsedníčka OO JDS – Mgr. Zuzana Homoliaková, ktorá zhodnotila činnosť OO JDS, úspechy v kultúrnej a športovej oblasti a poďakovala sa sponzorom, obciam, starostom a primátorom, ktorí pomáhajú seniorom a podporujú ich aktivity, poslancom BBSK za schválenie projektov, tiež poslancom NR SR - Jaroslavovi Demianovi a Michalovi Bagačkovi, ako aj materským školám a oceneným seniorom. 
Potom sa prihovorila primátorka mesta Revúca Eva Cireňová, ktorá seniorom vyjadrila obdiv a vďaku za ich húževnatosť, odhodlanosť, silu, energiu s akou sa púšťajú do organizovania rôznych podujatí v meste. Po nej predseda Krajskej organizácie JDS Banská Bystrica Ján Hlaváč informoval o súťažiach a podujatiach, ktoré sa konali a do konca roka ešte budú

konať a v závere príhovorov predseda olympijského klubu GEMER (OKG) Juraj Králik vyjadril radosť a vďaku organizátorom za športové a turistické aktivity. Zároveň odovzdal p. Homoliakovej dekrét o kolektívnom členstve OKG a ďakovný list za spoluprácu pri organizovaní športových aktivít. 

UDELIL SA AJ PAMATNÝ LIST PREDSEDU JDS

Ešte pred samotným odovzdávaním vyznamenaní, pamätných a ďakovných listov zakladajúcim členom predsedníčka OO JDS zablahoželala bývalému podpredsedovi OO JDS Dušanovi Ivanovi ku vyznamenaniu I. stupňa, ktoré mu bolo udelené na krajskom sneme JDS vo Zvolene. Mestu Revúca odovzdala pamätný list predsedu JDS Jána Lipianskeho pri príležitosti 25. výročia založenia JDS za dlhoročnú, obetavú pomoc, aktívnu spoluprácu a finančnú podporu v prospech rozvoja organizácie JDS a v prospech staršej generácie. Poslancovi BBSK Jánovi Šeševičkovi bude tento pamätný list z dôvodu pracovnej vyťaženosti odovzdaný vo Zvolene.

Potom sa členom udelili vyznamenania III. stupňa, pamätné listy pri príležitosti 25. výročia založenia JDS ako aj ďakovné listy za dlhoročnú a aktívnu prácu v organizácií. Na krajských oslavách, ktoré sa budú konať 21.10. 2015 vo Zvolene, si členovia OO prevezmú vyznamenania II. stupňa a pamätné listy pri príležitosti 25. výročia založenia JDS.

Mgr. Martina Urbanová


 

 

 

 

PRÍLOHA:

Vyznamenaní seniori stredného Gemera v roku 2015:

Vystúpenie predsedníčky OO JDS Revúca pani Zuzany Homoliakovej:

 

 

Čítať 7129 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 12:51

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!