sobota, 24 október 2015 23:06

Rakovničania oslávili 15. výročie založenia ZO JDS a Mesiac úcty k starším

Napísal(a) LF
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Jeseň, v ktorej obdobím momentálne prechádzame, je až poeticky krásna. Nádherný čas, kedy sú stromy okolitých lesov odeté do pestrofarebných šiat a v diaľave už belejú končiare vrchov. Všetko je jasné, priezračné a čisté. Ostré slnečné lúče prerážajú chladné závany vetra a hladia naše tváre. Jeseň je naozaj krásna. A v jednom zo svojich mesiacov, ktorý sme nedávno začali, nám pripomína jednu z najvzácnejších cností, ktorá môže byť zrodená v duši človeka.

Je ňou úcta k starším. Úcta k tým, ktorí tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Úcta k tým, ktorí sa každý deň vzdávali radostí, ktoré im život ponúkal, aby urobili šťastnými nás, ich deti. Úcta k naším otcom a k naším mamám. K naším prarodičom. Ku všetkým, ktorí si zodrali svoje ruky, aby naše zostali hladké a nepoškvrnené.

Tento mesiac, Mesiac úcty k starším, si pripomenuli aj seniori obce Rakovnica a pozvaní hostia, predsedovia ZO Rudná Irena Tokárová a Rožňavské Bystré Tibor Barna.

Obecný úrad v spolupráci so ZO JDS a sponzormi firmou Benad s.r.o. a firmou Brantner pripravili pekné popoludnie spojené aj s 15. výročím založenia ZO. Vo svojom príhovore predseda organizácie

zhodnotil 15-ročné obdobie.

Pri založení ZO, bola členská základňa s 35 členmi a dnes má už 70. Je potešiteľné, že organizácia spĺňa to, čo si stanovili na zakladajúcej schôdzi zabezpečovať pre členov v rámci záujmových činností a možností pokojný a hladký priebeh starnutia, aby sa pri vstupe do dôchodku nepokladali za zbytočných, aby sa neuzatvárali do seba a neprepadli pasivite a papučovej kultúre. Spolu so starostom obce

odovzdali Pamätné listy

udelené predsedníctvom KO JDS Košice, zakladajúcemu členovi JDS a prvému predsedovi Ondrejovi Bradáčovi, Mgr. Márii Sabovej a Dr. Jozefovi Sabovi za ich prínos v prospech JDS a starších ľudí, ocenili tiež aj zakladajúcich členov a to: Matildu Gallovú, Jána Molnára, Máriu Fábianovú, Annu Krištofčovú a Viliama Koltáša. V ďalšej časti sa prihovoril seniorom starosta obce p. Lešták, poďakoval sa im za ich prácu v prospech obce, v prospech JDS, zaželal im veľa zdravia a sily do ďaľších rokov. Pekné podujatie pokračovalo pekným programom členov ZPOZ-u v Rakovnici a p. Ing. Milanom Birkom s dcérou Zuzkou.
Text: LF
Foto: Dr. Sabo

 

Čítať 3297 krát Naposledy zmenené pondelok, 26 október 2015 12:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!