Vytlačiť túto stránku
pondelok, 15 február 2016 11:39

Rakovnickí seniori združení v ZO JDS hodnotili svoju prácu za minulý rok Doporučený

Napísal(a) LF
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

rak vcs DSCF0147 1aV piatok 12. februára 2016 už krátko pred 15:00 hodinou bola sála rakovnického kultúrneho domu zaplnená staršími spoluobčanmi. Neklamným dôkazom toho je, že sa tu zišli naši seniori, organizovaní v ZO JDS, aby

zhodnotili svoju prácu za minulý rok. Schôdzku otvoril predseda ZO Mgr. Ladislav Fábian.

Privítal milých hostí, členky predsedníctva OO JDS pani Šarlotu Šturmanovú a p. Margitu Kilíkovú, starostu našej obce Ľuboša Leštáka, vedúcu denného stacionára Mgr. Viktóriu Hegedűsovú, zástupcov ZO JDS Rudná predsedníčku p. Irenu Tokárovú, MUDr. Ruženu Fülekyovú, predsedu ZO JDS Rožňavské Bystré Ing. Tibora Barnu s podpredsedom p. Františkom Geldom a zástupcov ZO JDS Honce p. Etelu Gášparovú a Boženu Pástorovú, poslancov obecného zastupiteľstva Mgr. Genčiovú, Ing. Genčiho  p. Doboša a šéfredaktora RON Dr. Jozefa Sabu. 

Už samotný program nasvedčoval tomu, že rokovanie bude obsahovo bohaté. Nesklamala ani úroveň predložených materiálov. Správu o činnosti predniesol predseda Mgr. Ladislav Fábian, v ktorej podrobne zhodnotil celoročnú prácu organizácie, ktorá bola veľmi široká, ale poukázala i na to, čo by sa dalo zlepšiť.

Veľmi pozitívne bola hodnotená práca výboru, ktorý zabezpečoval všetky podujatia, či už to boli členské schôdze alebo rekreácia členov a rôzne podujatia. V minulom roku sme zorganizovali aj turistické stretnutie troch obcí na „IVÁĎOVE“. Naša činnosť však nespočíva len v organizovaní spoločenských a náučných podujatí, ale podieľame sa aj na brigádnickej činnosti. Každoročne v jarných mesiacoch sa naši členovia zúčastňujú jarného upratovanie okolo pomníkov v obci. Ten, kto našu činnosť pozná vie, že tieto spomenuté aktivity sú len malou časťou z toho, čo všetko robíme. Pripravujeme každý rok posedenie „Pod Jedličkou“, mesiac úcty k starším, kde sme si pripomenuli aj 15. výročie založenia našej ZO. Aktívne sa zapájame aj do organizovania MDD. Naša organizácia je otvorená pre každého dôchodcu, stačí vyplniť prihlášku a zaplatiť členské 2.- € za rok a každého nášho člena nie len medzi nami radi privítame, ale budeme ho o všetkom aj informovať.

Verím, že v našej činnosti aj za podpory orgánov obecnej samosprávy, začo im ďakujeme, budeme rovnako aktívne pokračovať v záujme skvalitňovania a obohacovania života nielen našich starších spoluobčanov, ale aj medziľudských vzťahov, úcty a spolupatričnosti medzi všetkými našimi občanmi. Kým v 19. storočí bol problém dožiť sa staroby, problémom 20. storočia bolo starobu zabezpečiť a problémom 21. storočia bude starobu naplniť obsahom.

Text: LF

Foto: Dr. Sabo

 

Čítať 4922 krát Naposledy zmenené sobota, 20 február 2016 16:55