pondelok, 29 február 2016 09:40

Regionálna prehliadka speváckych súborov seniorov troch okresov potešila nielen Revúčanov

Napísal(a) Zuzana Homoliaková
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

ra tri 30 1aV priestoroch DOMU KULTÚRY MsKS v Revúcej sa 26.2.2016 uskutočnila Regionálna prehliadka speváckych súborov seniorov, na ktorej sa prezentovali seniorské súbory z troch okresov Banská Bystrica, Brezno a Revúca. Toto krásne spoločenské podujatie

organizuje OO JDS v Revúcej v spolupráci RZMO – Stredného Gemera, ktoré je garantom projektu, mestom Revúca a MsKS v Revúcej s finančnou podporou BBSK.
Na podujatí sa zúčastnili poslanci NR SR a BBSK: JUDr. Jana Laššaková, podpredsedníčka, NR SR, Mgr. Michal Bagačka, primátor mesta Hnúšťa, Ing. Jaroslav Demian, poslanci BBSK: MVDr. Eva Cireňová, primátorka Revúcej a predsedníčka RZMO Stredného Gemera, Ing. Július Laššan, starosta Mokrej Lúky, MVDr. Ján Šeševička, starosta Revúckej Lehoty, Mgr. Ján Račák a ďalší hostia ­ prednosta Okresného úradu v Revúcej Ing. Peter Balog, predseda KO JDS BB Ján Hlaváč, členka RK ÚJDS Eliška Fodorová, predsedníčka OO JDS BB Renata Petrincová, podpredseda OO JDS Brezno Mgr. Ján Dianiš, primátori a starostovia obcí okresu Revúca, Brezna, zástupcovia sponzorov a spoločenských organizácii, ktorých privítal člen predsedníctva OR JDS Ing. Igor Hock.

K prítomným seniorom sa prihovorili: JUDR. Jana Laššaková, MVDr. Eva Creňová, Ján Hlaváč a predsedníčka OO JDS Mgr. Zuzana Homoliaková. Hostia v príhovoroch vyzdvihli význam podujatia na zachovanie kultúrneho dedičstva, poďakovali za vynaložené úsilie a čas pri nácvikoch našich krásnych slovenských piesni, popriali do ďalšej činnosti veľa úspechov a radosť zo spievania a príjemné prežitie popoludnia pri našich slovenských pesničkách.
Predsedníčka OO JDS v Revúcej Zuzana Homoliaková zdôraznila, že „Regionálna prehliadka speváckych súborov seniorov“ je stretnutím priateľov z troch okresov, ktorého cieľom je odovzdávať kultúrne tradície mladším, ukázať, že seniorský vek sa dá prežívať zmysluplne a radostne a byť príkladom vzájomnej tolerancie, priateľstva a úcty k človeku.
Moderátorka Margita Mladšia uviedla kultúrny program slovami: Slovenské ľudové piesne vzbudzujú u každého obdiv i uznanie, sú nenahraditeľným slovenským pokladom.

V kultúrnom programe vystúpili seniorské súbory: LUNA ZO JDS Revúčka, ĽAHOTA ZO JDS Muránská Lehota, SUPER BABIČKY ZO JDS Tornaľa, ROZMARÍN ZO JDS B. Bystrice, SENIORKY ZO JDS Jelšava, POTEŠENIE ZO JDS Michalová, NEZÁBUDKA ­ Mix ZO JDS Lubeník, LECHEM - Cirkevný evanjelický súbor a. v. Chyžné, LEVENDA ZO JDS Muráň.
Vedúcim súborov boli odovzdané Ďakovné listy, kytičky. Kytičky boli odovzdané ÚSVIT ZO JDS Revúca, LIPIANKA ZO JDS Pohronská Polhora, zástupcami OO JDS pani Jane Laššakovej, Eve Cireňovej a Zuzane Homoliakovej z príležitosti blížiaceho sa sviatku žien a za prípravu podujatia, ktoré sa poďakovali za krásny kultúrny zážitok. V závere predsedníčka OO JDS poďakovala všetkým sponzorom, ktorí spoločenské podujatie finančne podporili.
Vyvrcholením programu bola spoločne zaspievaná pieseň Zahučali hory..., pri ktorej nejedno seniorské oko zaslzilo pri spomienkach na bezstarostnú mladosť Po skončení kultúrneho programu pre účinkujúcich a pozvaných hostí pripravili v ŠJ pri ZŠ Hviezdoslavova ul. chutný obed a pohostenie, pri ktorom sa družne pobavili.
Zuzana Homoliaková
Fotografie: Peter Poboček

 

 

Čítať 3583 krát Naposledy zmenené piatok, 04 marec 2016 16:09

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!