sobota, 19 marec 2016 15:55

Uplynulý rok seniori hodnotili aj v rodisku rozprávkara Pavla Dobšinského

Napísal(a) Helena Kováčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Slavošovce 3. marca 2016 - Na Kohúte snehu veľa, ale u nás slnko svieti a my sme tomu radi. Veľký deň pre nás dôchodcov prišiel a pekný deň sa nám veru zišiel. Dnes máme VČS-pozvánky už všetci majú a na schôdzu sa chystajú. Od rána výbor zdobí sálu, výstavku hačkovaných a štrikovaných vecí chystá.

Popoludní už prví členovia k prezenčnej listine idú a do kroniky sa tiež podpisujú. Sála sa zaplňa a aj hostia už prišli. Deti z MŠ nás potešili peknými básničkami, pesničkami a scénkou o matke a dcére a nakoniec zatancovali. Aj naše dve členky nás prekvapili, keď ako Zuza a Mara o voľbách hútali, koho voliť budú a o sestričkách, učiteľoch paródiu predkladali. Len aby sme sa lepšie mali, viac kupovali, keď nám na Vianoce a v Novom roku zas veľa eurá pridali. Harmonikár rezkú pesničku pridal a hlavný program sa začal. Program? 

Veď viete aký býva:
- Správa za minulý rok
- rozpočet, plán práce
a diskusia živá-takto býva.

slavosovce irenka 1Pozdravili sme aj našu najstaršiu členku 90-ročnú pani Irenku Oravcovú. Kvety a darček prebrala aj od starostu. Kedže bolo pred MDŽ každá žena dostala karafiát, ktorému sa veľmi potešila. A už išli členky výboru ku každému stolu a bohaté občerstvenie nesú. Všade besedujú a výborné zákusky chutnajú. Členovia všetko chvália aj hostia sú spokojní, že i z toho mála vieme svojim členom pekné popoludnie pripraviť. Zato všetko vďaka sponzorom: Obecnému úradu v Slavošovciach na čele starostom obce Ing. Štefanom Baštákom a pánovi Rudolfovi Pažitkovi z Lesného družstva. 

 

Helena Kováčová
kronikárka a hospodárka ZO JDS

Čítať 2646 krát Naposledy zmenené sobota, 19 marec 2016 16:57

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!