pondelok, 04 júl 2016 12:48

Na krajských športových hrách seniorov v Brezne sa nestratili ani reprezentanti revúckeho okresu

Napísal(a) Mgr. Zuzana Homoliaková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V tomto roku Mesto Brezno privítalo športovcov - seniorov Banskobystrického kraja na 18. ročníku „Krajských športových hier seniorov“, ktoré sa uskutočnili 23.6.2016 na mestskom futbalovom štadióne pod záštitou primátora mesta JUDr. Tomáša Abela, PhD. ako sprievodné podujatie OH RIO 2016.

KŠHS sa niesli v duchu športového hesla „Žiadny liek nenahradí pohyb, ale pohyb nahradí každý liek“, ktoré prvýkrát zaznelo v roku 2008 na 8. 0TZS v Jelšave. Hier v Brezne sa zúčastnilo 80 súťažiacich seniorov, ktorých prišli povzbudiť pozvaní hostia a diváci. Krajské športové hry seniorov otvoril primátor mesta JUDr. Tomáš Abel, prijal sľub športovca predneseného Ing. Vladom Goliánom a sľub hlavného rozhodcu Mgr. Milutina Černáka. K športovcom sa prihovorili predseda KO JDS BB kraja Ján Hlaváč, predseda OO JDS Brezno Mgr. Daniel Kianica, prednostka OÚ v Brezne Ing. Alena Kaánová, poslanci BBSK Ing. Jaroslav Demian, Jozef Tokár a ďalší hostia, ktorí popriali seniorom úspechy v zápolení vo zvolených športových disciplínach a príjemné zážitky a spomienky na KŠHS v Brezne.
Športovci súťažili v troch vekových kategóriách a mohli súťažiť v štyroch disciplínach, ktoré si vybrali zo 7 disciplín určených organizačným výborom KŠHS. Z revúckeho okresu sa zúčastnili KŠHS v Brezne 17 športovci pod vedením Ing. Jozefa Krušinu, ktorí získali spolu dvadsať medailí, z toho 2 zlaté, 7 strieborných a 11 bronzových.
Medaily získali títo športovci z revúckeho okresu:

ZO JDS Revúca: František Puhala – striebornú v hode granátom na cieľ, Jolana Neušelová – striebornú vo vrhu guľou.
ZO JDS Revúčka: Anna Hrbálová – striebornú v hode granátom na cieľ a 2 bronzové v hode váľkom do diaľky a vo vrhu guľou, Stanislav Poljak – 2 strieborné v hode granátom na cieľ a v stolnom tenise.
ZO JDS Muráň: Michal Regenda – zlatú v hode granátom na cieľ, 2 bronzové v behu na 250 m a vo vrhu guľou.
ZO JDS Revúcka Lehota: Dušan Pavlák – bronzovú v behu na 60 m.
ZO JDS Muránska Dlhá Lúka: Tibor Fazekaš – 2 bronzové v behu na 60 m a v stolnom tenise, Ján Zatroch – 2 bronzové v behu na 250 m a v hode granátom na cieľ, Lýdia Zatrochová – zlatú v streľbe zo vzduchovky.
ZO JDS Mokrá Lúka: Mária Nemcová – striebornú v hode granátom na cieľ, 2 bronzové v behu na 100 m a v hode váľkom do diaľky, Vladimír Siman – striebornú v hode granátom do diaľky.

V rámci BB kraja sa stalo najúspešnejším družstvom družstvo športovcov OO JDS Detva, na 2. mieste sa umiestnilo družstvo OO JDS Brezno a na 3. mieste sa umiestnilo družstvo OO JDS Revúca.

Titul najúspešnejšieho športovca obhájil Ing. Vladimír Golian z OO JDS Detva.
Titul najúspešnejšej športovkyne obhájila Eva Ďuricová z OO JDS Detva

Všetkým športovcom, ktorí získali medaily, blahoželáme k víťazstvám, zároveň patri poďakovanie všetkým, ktorí sa KŠHS v Brezne zúčastnili.
Úspešným športovcom odovzdávali diplomy a medaily zástupcovia OÚ a MsÚ Brezna: Ing. Alena Káanová, prednostka OÚ, PhDr. Petra Dzurmanová, viceprimátorka mesta, Mgr. Martin Johaniak, prednosta MsÚ, predsedovia KO JDS a OO JDS.
Poďakovanie patrí všetkým organizátorom za zorganizovanie KŠHS v Brezne a sponzorom, ktorí podujatie podporili.
Mgr. Zuzana Homoliaková

 

 

Čítať 4181 krát Naposledy zmenené pondelok, 04 júl 2016 16:49

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!