Vytlačiť túto stránku
streda, 06 júl 2016 12:26

Vydarený športový deň seniorov R 4-ky

Napísal(a) Ing. Tibor Barna
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Základná organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku v Rožňavskom Bystrom zorganizovala v piatok 1.7.2016 športový deň pre R 4-ku, ktorú tvoria ZO JDS Rudná, Rakovnica, Rožňavské Bystré a Honce. Sú to štyri susedné obce v okrese Rožňava, ktoré maju nadštandardne dobré vzťahy.

Súťaže prebiehali na multifunkčnom ihrisku v ôsmich disciplínach, štyri ženské a štyri mužské, za nádherného slnečného počasia a za účasti vyše 85 účastníkov. Hodnotili sa výkony jednotlivcov, ženy, muži, ako aj súťaž družstiev. V súťaži družstiev sa na 1. mieste umiestnila domáca ZO so 17 bodmi, na 2. mieste skončila ZO JDS Honce so 14 bodmi a na 3. mieste ZO JDS Rudná s 13 bodmi. Najlepšie výsledky v súťaži mužov jednotlivcov dosiahol súťažiaci z domácej ZO, Ing. Peter Ujházi, ktorý získal dve 1. miesta v disciplíne hod na kôš a hod bremenom. Na 2. mieste sa umiestnil pán Ján Vápeník zo ZO JDS Honce, v disciplíne hod granátom na cieľ bol prvý a v disciplíne hod bremenom obsadil 2. miesto. U žien najlepšie výsledky dosiahla domáca pani Vierka Geldová, ktorá získala 1. miesto v kategórii hod granátom na cieľ a 2. miesto v kategórii kop na bránu. Ďalšie tri prvé miesta obsadili pani Vaňová z Rudnej v disciplíne hod na kôš, pani Vápeníková z Honiec v disciplíne kop na bránu a pani Ďurská z Rožňavského Bystrého v disciplíne hod čižmou.
Po ukončení súťaží bolo vykonané vyhodnotenie, kde boli odovzdané drobné vecné dary víťazom a zároveň sa začal podávat "Feroguláš". Na záver bola voľná zábava až do 18:30, pričom od 19:00 začala silná búrka s krupobitím, čo už ale nemalo žiaden vplyv na súťaže a zábavu účastníkov.
Záverom by som sa chcel poďakovať starostke obce Rožňavské Bystré pani Želke Gonosovej za jej aktívnu pomoc pri organizovaní podujatia, bez ktorej by sa akcia v takom rozsahu nemohla uskutočniť. Poďakovanie ďalej patrí všetkým organizátorom podujatia za ich dvojdňovú tvrdú prácu počas prípravy celej akcie a nakoniec aj všetkým súťažiacim a účastníkom podujatia za ich aktívne povzbudzovanie počas jednotlivých disciplín.
Počas celej akcie bolo podávaných mnoho druhov domácich zákuskov a iného občerstvenia.
Ďalšiu spoločnú akciu R4ky organizuje ZO JDS Rakovnica dňa 15.7.2016 s hlavnou témou:­ turistika.
Text: Ing. Tibor Barna, predseda ZO JDS Rožňavské Bystré
Foto: LF

 

Čítať 2253 krát Naposledy zmenené streda, 06 júl 2016 20:47