štvrtok, 13 október 2016 15:26

Na stretnutí vedenia KSK so zástupcami okresných organizácii Jednoty dôchodcov Slovenska ocenili desiatich seniorov

Napísal(a) K. Jantošovičová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Poďakovať sa za aktivity, ktoré celoročne organizujú pre seniorov v Košickom kraji a vzdať úctu k ich veku bol cieľ stretnutia vedenia kraja so zástupcami okresných organizácii Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS). Za dobrovoľnícku prácu v prospech seniorov bolo ocenených 10 dôchodcov. Stretnutie sa uskutočňuje pravidelne v októbri – v mesiaci úcty k starším.

„Košický samosprávny kraj v priebehu celého roka pomáha a podporuje všetky formy spolupráce s Jednotou dôchodcov Slovenska práve preto, že členovia tejto organizácie nezištne a veľmi aktívne pomáhajú dôchodcom a organizujú podujatia, ktoré napĺňajú život seniorov zmysluplným obsahom. Seniori už majú skúsenosti, nadhľad, čas a ešte vždy pocit, že sú stále potrební a dôležití,“ – povedal Zdenko Trebuľa, predseda Košického samosprávneho kraja (KSK). Za dobrovoľnícku prácu v prospech seniorov sa poďakoval aj riaditeľ Úradu KSK Ondrej Bernát, riaditeľka kancelárie predsedu Melánia Kolesárová a vedúca odboru sociálnych vecí a zdravotníctva Zuzana Jusková.

Košický kraj je jediný, kde sa podarilo zrekonštruovať a zmodernizovať väčšinu kultúrnych zariadení, kde aktivity seniorov prebiehajú a tiež zvýšiť kvalitatívnu úroveň zariadení sociálnych služieb. Desiati dôchodcovia si prevzali aj ocenenia I. a II. stupňa za dlhoročnú prácu, dobrovoľnícku činnosť, pomoc a spoluprácu v prospech rozvoja organizácií Jednoty dôchodcov Slovenska a v prospech staršej generácie. Ústredie JDS ocenilo Ladislava Fabiána, Vasiľa Čuvana vyznamenaním I. stupňa, ostatných ocenilo predsedníctvo KO JDS a to: Ivana Hudeca, Jarmilu Havlíkovú, Annu Kovaľovú, Angelu Sýkorovú, Martu Štofovú, Ruženu Farkašovú, Evu Šimkovičovú a Štefana Bendíka II. stupňom JDS.

„Rok 2016 bol pre naše organizácie veľmi úspešný. Reprezentovali sme seba a zviditeľňovali sme kraj na športových hrách v Prahe, na speváckej súťaži „Stretnutie na hranici“ v Ostrave, zorganizovali sme športové hry s medzinárodnou účasťou a tiež prehliadku folklórnych speváckych a tanečných súborov. Naši dôchodcovia si oddýchli aj sa zabavili a čo je dôležité vymanili sa zo samoty,“ hovorí Ján Matúško, krajský predseda JDS.

„Kraj čaká na výzvy, aby sme z eurofondov mohli naďalej obnovovať zariadenia sociálnych služieb a ďalšie inštitúcie, prostredníctvom ktorých vieme byť naďalej seniorom nápomocní. Zameriame sa aj na podporu športovísk, pretože pohyb podporuje aj myseľ a je dôležitý v každom veku,“ hovoril o plánoch regionálnej samosprávy riaditeľ úradu Ondrej Bernát.
Napísala: K. Jantošovičová

 

 

Čítať 2137 krát Naposledy zmenené sobota, 15 október 2016 12:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!