Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 11 december 2016 19:53

Seniori v Rakovnici oslávili príchod Vianoc a Nového roka, ako každý rok, posedením „Pod jedličkou“

Napísal(a) LF
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Slávnostné vianočné chvíle – to je balzam na dušu nielen pre nás starších, ale pre každú generáciu. Predvianočné obdobie je aj obdobím rozjímania a zamýšľania sa nad činnosťou a prácou, ktorú sme vykonali počas roka. Je to aj obdobie, keď si ľudia pri spoločenských stretnutiach prejavia vzájomnú úctu a lásku.

V dnešnej uponáhľanej dobe a v čase, keď žijeme čoraz rýchlejšie, je prepotrebné sa aj pozastaviť. Takým malým, ale krásnym pozastavením sú pre nás Vianoce, čas, kedy sme si bližší ako inokedy a snažíme sa zabudnúť na bežné problémy. Veď na Vianoce sa v nás prebúdzajú tie najkrajšie pocity a snažíme sa s nimi podeliť so svojimi blízkymi a drahými. Hľadáme úprimné ľudské porozumenie a túžime po láskavom ľudskom dotyku. Áno, v tom je to veľké tajomstvo a bohatstvo života. Bolo by krásne, keby to tak mohlo byť aj v bežnom a každodennom živote. Preto si vážme jeden druhého a zachovajme si slávnostné chvíle z vianočných a novoročných sviatkov po celý rok. V duchu Vianoc sa prítomným prihovoril predseda ZO JDS Mgr. Ladislav Fábian a starosta obce p. Luboš Lešták. Pozdravili a veľa zdravia, šťastia zaželali aj predsedovia so susedných dedín, z tzv. R-4:
p. Tokárová z Rudnej, p. Ing. Barna z Rožňavského Bystrého a p. Vápeník z Honiec. Krásny kultúrny program pripravili členovia ZPOZ-u v Rakovnici spolu s našimi najmenšími. Bolo tam všetko: Mikuláš, čert, vinšovačky, pesničky. Prekrásny večer splnil to, čo sme si predsavzali, príjemné stretnutie seniorov, pozastavenie sa, pospomínanie a želania do budúcnosti:
Na stromčeku sviečka svieti, pokoj, šťastie nech k Vám letí. A keď rozžiaria sa Vaše tváre, by hojnosti ste mali stále. Nový rok nech pomaličky vsunie šťastie do kapsičky, aby nespravili ste chybný krok, pre celučičký ďalší rok. Radostné prežitie vianočných sviatkov a veľa šťastia, zdravia v novom roku 2017 prajem všetkým ľudom dobrej vôle.
Text: LF
Foto: Dr. Sabo

 

 

Čítať 1853 krát Naposledy zmenené pondelok, 12 december 2016 14:37