utorok, 06 jún 2017 20:00

Seniori zo 4 R súťažili na multifunkčnom ihrisku v Rožňavskom Bystrom

Napísal(a) Ing. Tibor Barna
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Zo športovania seniorov R 4 v Rožňavskom Bystrom Zo športovania seniorov R 4 v Rožňavskom Bystrom Foto: Pipoly

Za účasti starostiek obcí z Rožňavského Bystrého Želky Gonosovej a Honiec Moniky Paličkovej sa dňa 2.6.2017 o 14 hod. uskutočnil športový deň R na multifunčnom ihrisku v Rožňavskom Bystrom. Svojou účasťou podujatie ďalej podporili: podpredseda KO JDS Košice a predsedu OO JDS a ZO JDS Rakovnica Mgr. Ladislav Fabian, predsedovia ZO JDS z Rudnej Irenka Tokárová, z Honiec Ján Vápeník a Ing. Tibor Barna z Rožňavského Bystrého a vyše 90 účastníkov z jednotlivých ZO.

Po úvodných oficialitách sa začalo súťaženie družstiev žien a mužov v 4 disciplinách: hod čižmou - ženy, hod na kôš - muži, šípky, kop na bránu a hod na cieľ ženy a muži samostatne. Najlepšie výsledky dosiahli súťažiaci domácej ZO JDS, ďalšie poradie Rudná, Rakovnica a Honce.

V každej z 8 disciplín boli ocenení prví traja pretekári, a to vecnými cenami z SCA Gemerská Hôrka - hygienické potreby, cenami z O2. Odmenené boli aj zúčastnené družstvá. Súťažilo sa za krásneho počasia, ktoré bolo ako naplánované. Po ukončení súťaží bola možnosť navštíviť výstavku bábik v dobových krojoch, ktorá mala vyše 200 exponátov, ktoré pripravila prvý raz v našej obci naša nová členka Monika Cmierová. Počas akcie bola ako nóvum ovocno - zeleninová tombola, kde prvá cena bol živý Fero - zajac a ďalších 30 cien ovocia a zeleniny od sponzora Tesco Rožňava. Po dobre vykonanej práci sa podával kvalitný Fero guláš, ktorý sa varil v dvoch kotloch, aby ho bolo dostatok a bol chutný. O kvalite guláša hovorí fakt, že všetky misky zostali prázdne. Počas celej akcie sa účastníkom podávali zákusky, ktoré napiekli naše členky.

Na záver bola voľná zábava, pričom do tanca a na počúvanie nám hral harmonikár Karol až do 22. hod. Záverom by som sa chcel poďakovať našim sponzorom - Obecnému úradu Rožňavské Bystré a pani starostke Želke Gonosovej, firmám Tesco Rožňava, SCA Gemerská Hôrka a O2 Rožňava, ako aj všetkým organizátorom súťaží a v neposlednej miere aj všetkým účastníkom podujatia.
Text: Ing. Tibor Barna
Foto: Pipoly

 

Čítať 3352 krát Naposledy zmenené nedeľa, 11 jún 2017 10:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!