utorok, 04 júl 2017 00:47

"LEHVATKA" privítala účastníkov 17. okresného turistického zrazu seniorov revúckeho okresu Doporučený

Napísal(a) Mgr. Margita Mladšia
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Za krásneho slnečného rána prichádzali v utorok 27. júna 2017 do obce Revúcka Lehota seniori okresu Revuca. Osobitné autobusy i osobné autá prichádzali od Tornale až po Muránsku Lehotu. Veselé tóny diskotékára, ale i milé slová pána starostu obce a predsedníčky ZO JDS  otvorenou náručou vítali na dvore kultúrneho domu všetkých 278 účastníkov. 17. OKRESNÝ TURISTICKÝ ZRAZ SENIOROV OKRESU REVÚCA oficiálne otvorila  Mgr. Zuzana Homoliaková, predsedníčka OO JDS.

Účastníci si mali možnosť vybrať z 3 trás, ktoré pre nich velmi dôsledne pripravili členovia prípravného výboru tejto akcie. Prvá viedla cez obec a pokračovala do stupajúceho terénu lesom k studničke na "Rišäkovú". Vedúcim trasy bol D. Pavlák. Druhá trasa viedla opačným smerom - cez obec a krásnou prechádzkou okolo vodnej nádrže Flipper. Túto skupinu  viedol Ing. J. Šmíd. Tretiu trasu si vybrali tí, ktorí maju s chôdzou už trošku problém a prešli tak do altánku na ihrisko, kde sa zúčastnili zaujímavej besedy o živote včiel, ktorú viedol Mgr. O. Belica. Na každej trase sa účastníci mohli občerstvit sladkostami a minerálkou. Okrem týchto trás mal každý ešte možnosť navštíviť nasledovné:

a/ prehliadku Evanjelického kostola s odborným výkladom Ing. O. Kučeráka

b/ výstavku pod názvom "Zlaté ruky" súčasníkov a ich predkov, ktorá bola inštalovaná v priestoroch ObÚ

c/ PáLENICU s odborným výkladom M. Balciara

d/ vystavené "retrotraktory" značky Zetor pred ihriskom.

Okolo 12-tej sa "turisti" postupne vracali späť do sály KD, kde už rozvoniaval guláš v troch kotloch a na stoloch ich čakali pripravené chutné zákusky, vínko, pivo, káva i "štamperlík". 

Ako sa patrí, unavených turistov obslúžili šikovní - domáci členovia ZO, ktorých vidíte na fotografiách v jednotných tričkách s nápisom "LEHVATKA". Po dobrom občerstvení  sa seniori nielen rozospievali, ale unavené nôžky občerstvovali aj na tanečnom parkete dvora. Domov odchádzali spokojní a s veľkou vďakou za  pripravenú akciu.

Napísala: Mgr. Margita Mladšia, preds. ZO JDS Revúcka Lehota. Foto: viacero zdrojov

 

OO JDS Revúca pridáva: 17. ročník „Okresného turistického zrazu seniorov sa uskutočnil 27. júna 2017 v Revúckej Lehote s garanciou Okresnej organizácie JDS a s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja. Spoluorganizátorom OO JDS bola obec Revúcka Lehota so starostom pánom Jánom Šeševičkom, poslancom BBSK a  ZO JDS Revúcka Lehota s predsedníčkou pani Margitou Mladšou. 278 seniorov prišli pozdraviť pozvaní hostia  - poslanci BBSK pani Eva Cireňová, primátorka mesta Revúca, pán Július Laššan, starosta obce Mokrá Lúka. Medzi pozvanými hosťami nechýbal prednosta Okresného úradu v Revúcej -  pán Peter Balogh, predseda KO JDS – Ján Hlaváč, predseda Olympijského klubu Gemer - pán Juraj Králik, starostovia obcí a ďalší hostia zo spoločenských organizácii. Poslanci BBSK spolu s prednostom OÚ sľúbili aj v budúcnosti podporu seniorským akciám, vyslovili obdiv nad bohatou účasťou a popriali pekné zážitky z turistických vychádzok.

Predsedníctvo OO JDS vyslovuje poďakovanie starostovi Jánovi Šeševičkovi, Margite Mladšej, predsedníčke ZO, členom výboru ZO za precízne pripravené turistické trasy s mnohými prekvapeniami, občanom obce za milé privítanie a perfektne pripravené pohostenie a miesta na oddych po túrach. Celá obec žila OTZS. V ich malej a pekne upravenej obci sa ešte doteraz nezišlo také množstvo ľudí. Všetci pomáhali, aby sa ich hostia dobre cítili.

Poďakovanie patrí poslancom BBSK, prednostovi OÚ Revúca, SMZ a.s. Jelšava, Revimexu a.s., Mestským Lesom Revúca, primátorom miest, starostom obcí, ktorí finančne a materiálne podporujú seniorov a všetkým, ktorí sa na príprave 17.OTZS v Revúckej Lehote podieľali.

Seniori odchádzali neskoro  popoludni s peknými zážitkami a konštatovali, že turistický zraz bol perfektný.

 

 

 

 

Čítať 1754 krát Naposledy zmenené streda, 05 júl 2017 21:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!