Vytlačiť túto stránku
piatok, 27 október 2017 11:54

Za dobrovoľnícku prácu v prospech starších ľudí vedenie KSK ocenenilo jedenástich dôchodcov Doporučený

Napísal(a) LF
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vzdať úctu starším a poďakovať sa za aktivity, ktoré celoročne organizujú pre seniorov, to bol hlavný zámer dnešného stretnutia vedenia Košického samosprávneho kraja (KSK) so zástupcami okresných organizácii Jednoty dôchodcov Slovenska. Za dobrovoľnícku prácu v prospech starších ľudí boli ocenení jedenásti dôchodcovia. Pri príležitosti mesiaca úcty k starším sa na Úrade KSK stretli zástupcovia okresných organizácii Jednoty dôchodcov Slovenska s vedením úradu.

„Čas je jediná hodnota, z ktorej sa každému odpočítava rovnako. Tretia tretina života, ktorú žijú dnešní seniori, je tiež významná. Máte skúsenosti, nadhľad, čas venujete sebe samým i svojim blízkym. V životnom období, ktoré má prinášať radosť, vám želám pevné zdravie, lásku a pocit, že ste stále dôležití a potrební,“ vyjadril úctu starším predseda KSK Zdenko Trebuľa a pkračoval: "Vysoko si vážim Vašu prácu, dobrú spoluprácu s pánom Matúškom, vždy sme spoločnými silami dosiahli všetky spoločne organizované podujatia. Ďakujem Vám všetkým a verím, že táto nastavená cesta bude aj naďalej pokračovať." Za dobrovoľnícku prácu v prospech seniorov v celom Košickom kraji sa poďakovali aj riaditeľ úradu Ondrej Bernát .

Jedenásti dôchodcovia si prevzali aj vyznamenanie 1. stupňa za dobrovoľnícku prácu v prospech starších občanov. Ústredie Jednoty dôchodcov ocenilo Ester Cubíkovú a Alexandra Szőllosa. Vyznamenanie 2. stupňa od krajskej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska dostali JUDr. Klobušník, Dobranská, Kovač, Zajac, Mrázová, Szilagyová, Haburová, Droždiaková, Antonníčová, Harhovská, Majeríková.

Jednota dôchodcov Slovenska ocenila, že spolupráca s KSK je vždy ústretová, korektná a nápomocná. Združujeme v Košickom kraji takmer 7 500 dobrovoľníkov. „Naším cieľom je zlepšiť jeseň života seniorov. Robíme to športovými a kultúrnymi akciami, organizujeme výlety, hudobné podujatia, máme krúžky šikovných rúk, besedujeme s lekármi. Seniori zapájajú svoje ruky i myseľ, a to je pre nás najdôležitejšie,“ uzavrel Ján Matúško, krajský predseda Jednoty dôchodcov Košický kraj. Predseda KO p. Matúško poďakoval p.Trebuľovi za výbornú spoluprácu a pomoc pri organizovaní podujatí a zároveň ho privítal v našich radoch ako čerstvého dôchodcu. V mene predsedníctva KO JDS a všetkých členov JDS košického kraja odovzdal predseda p.Matúško „Ďakovný list“ a podpredseda KO keramiku s nápisom Senior 2017. Takto skromne, ale o to úprimnejšie sme poďakovali za vynikajúcu spoluprácu. Ďakujeme.
Text: LF
Foto: KSK

 

 

Čítať 1471 krát Naposledy zmenené štvrtok, 02 november 2017 21:42