pondelok, 27 november 2017 17:50

Úspešný záver Hudobnej školy SENIOR v CILKE

Napísal(a) Mgr. Viera Péliová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Mesto Revúca v spolupráci so Zariadením opatrovateľskej služby CILKA zrealizovalo projekt "Hudobná škola SENIOR" v mesiacoch júl – október 2017. Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. Hudobná škola SENIOR prebiehala podľa stanoveného rozvrhu. Pravidelne sa aktivít zúčastňovalo viac ako 20 klientov ZOS CILKA. V štyroch "výučbových blokoch" s lektorkami Renátou Brezovskou, Natáliou Poprockou,

msu 3zamestnancami CILKY, dobrovoľníkmi v tvorivých dopoludniach vyrábali hudobné nástroje, učili sa piesne, spomínali na hudbu svojej mladosti, mnohým bolo do tanca pri dopoludniach s pohybom. "Mladí sú takí, akí sme boli my pred 50 rokmi. Mladí rýchlo bežia, ale my poznáme skratky." Tieto múdre slová zazneli na záverečnom slávnostnom programe Hudobnej školy SENIOR 27. októbra 2017.

Lykovček, časť ženskej speváckej skupiny z Lykovca a klienti spoločne pripravili hudobno-slovný program, ktorý sprevádzali R. Brezovská a N. Poprocká. Úvodné slová predniesla p. Čechová, p. Hégerová prečítala z vlastnej tvorby príbeh o stratenom a znovunájdenom manželovi vo vojne.

msu 2Úspešní účastníci Hudobnej školy SENIOR dostali "vysvedčenie" s textom "Varuj sa rán, čo sa dlho hoja. Miluj ľudí, čo za to stoja. Dosiahni v živote všetko čo chceš, a ži tak, nech nikdy nič neľutuješ."
CILKA sa rozozvučala krásnymi ľudovými piesňami. Od Muráňa po Revúcu spievali deti z Lykovčeka, Lykovec, klienti a zamestnanci ZOS CILKA, príbuzní.
Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na úspešnej Hudobnej škole SENIOR.

Mgr. Viera Péliová,
sociálny pracovník ZOS CILKA

 

Čítať 1451 krát Naposledy zmenené streda, 29 november 2017 17:16

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!