nedeľa, 18 február 2018 15:13

Záujem seniorov Rakovnice o členstvo v ZO JDS naďalej vzrastá - konštatovali na hodnotiacej schôdzi Doporučený

Napísal(a) L. F.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Od predsedu ZO Jednoty dôchodcov na Slovensku z Rakovnice Mgr. Ladislava Fabiána nám prišiel e-mail, v ktorom približuje rokovanie rakovnických dôchodcov na hodnotiacej členskej schôdzi. Pre jeho zaujímavosť vám ho stránka Maj Gemer prevzala v plnom znení, aj s fotografiami Dr. Jozefa Saba, CSc. "Len nedávno sme v kruhu svojich blízkych – rodiny a priateľov – privítali Nový rok 2018. Býva zvykom, že sa v tých chvíľach ohliadame späť a prehodnocujeme prežité, avšak na druhej strane už plánujeme všeličo nové do budúcnosti. Tento všeobecný spoločenský model zhodnocovania uplynulých aktivít a tvorby nových plánov má v činnosti našej ZO JDS pravidelne formu hodnotiacich členských schôdzí. Ich obdobie práve prichádza.

Máme za sebou náročný, ale veľmi úspešný rok. Chceme vysloviť náš obdiv a veľké poďakovanie predsedom a všetkým funkcionárom ZO JDS, revízorom a hospodárom.

V správe za hodnotiace obdobie 2015-2017 predseda ZO pripomenul vznik JDS v obci, ktorá začala dňa 28.1.2000. Na ustanovujúcej schôdzi bolo 27 členov, dnes má naša ZO 85 členov. Zhodnotil podiel výbornej spolupráce so starostom, obecným zastupiteľstvom a R-4. Úlohy a ciele boli splnené, schválil sa plán činnosti na rok 2018. Vysoko bola zhodnotená činnosť OO JDS hospodárky p. Hutníkovej a revízorky p. Oľgy Leštákovej. Odovzdané boli Ďakovné listy z príležitosti významného životného jubilea pani Blahútovej, pani Krištofičovej, pani Agnese Molnárovej, pani Zuzane Hencelovej, pánovi Gonosovi, pánovi Vladimírovi Kóňovi a pánovi Jánovi Kóňovi.

Bol udelený aj Ďakovný list za kultúrny program na doterajších podujatiach, a to vedúcej ZPOZ-u pani Margite Leštákovej a za organizovanie športových podujatí Ing. Viliamovi Koltášovi.

Treba pripomenúť, že naša ZO má v trvalej opatere tri pomníky a miestny park, ktoré každoročne udržuje a skrášľuje.

V správe mandátovej komisie sa konštatovalo: počet členov ZO 85, prítomných na HČS, 68 čo robí 80%, HČS je uznášaniaschopná.

Následne bol zvolený funkcionársky aktív na 4 ročné obdobie v zložení: predseda Mgr. Fábian, hospodár pani Hutníková, tajomník pani Lindáková, členovia Ing. Lorko a čestný predseda pán Bradáč, revízna komisia v zložení: predseda Oľga Leštáková, Želmíra Hencelová a Ing. Viliam Koltáš.

Na HČS prijali účasť za OO JDS Rožňava JUDr. Ján Klobušník, Ján Gallo, ktorí vo svojom vystúpení v krátkosti zhodnotili činnosť JDS, úspechy dosiahnuté v prospech všetkých dôchodcov a čo chystáme.

Z hostí sa za ZO Rudná zúčastnila pani Tokárová a ZO Rožňavské Bystré pán Ing. Barna. Všetci konštatovali, že sa nám spolupráca darí a porozprávali o pripravovaných podujatiach a cieľoch na r. 2018.

Za obec Rakovnica bol prítomný starosta obce Ľuboš Lešták a poslanci OcÚ Ing. M. Genčiová, Mgr. Uhrinová, Ing. Genči a p. Doboš. Starosta obce poďakoval seniorom za činnosť, prisľúbil naďalej aktívnu spoluprácu. Pani Ing. Genčiová vo svojich úprimných slovách poďakovala seniorskej organizácii za jej činnosť, za úspechy a ďakuje, že sa mohli aspoň dielom poslancov pripojiť k našej činnosti. Od poslankyne zazneli aj povzbudivé slová, keď povedala: "Verím, že budete pokračovať tak, že v blízkej budúcnosti budeme môcť byť aj my členmi skvele fungujúceho hnutia a pokračovať v napĺňaní Vášho poslania." 

Predseda ZO poďakoval všetkým za vysokú účasť, za hodnotné diskusné príspevky, zaželal veľa zdravia a elánu do ďalšej činnosti.

Text. LF
Foto: Dr. Sabo

 

Čítať 2697 krát Naposledy zmenené streda, 21 február 2018 19:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!