streda, 30 máj 2018 09:20

Lubeník privítal účastníkov VI. olympijských športových hier seniorov revúckeho okresu Doporučený

Napísal(a) Z. Homoliaková
Ohodnotiť túto položku
(5 hlasov)

„Žiadny liek nenahradí pohyb, ale pohyb nahradí každý liek“ - v duchu tohto športového seniorského motta sa konajú všetky športové aktivity seniorov. VI. okresné olympijské športové hry seniorov revúckeho okresu sa uskutočnili 25.mája 2018 v Lubeníku, ktorých sa zúčastnilo spolu 210 prihlásených účastníkov, z toho 140 súťažiacich. Na akcii sa aktívne podieľali učitelia ZŠ v Lubeníku, ďalší organizátori z OO JDS, ZO JDS pod vedením predsedníčky Alžbety Balcovej a obce Lubeník. VI. ročník „Okresných olympijských športových hier seniorov okresu Revúca“, sa konal na futbalovom štadióne a v ZŠ Lubeník, ktorého gestorom bola OO JDS Revúca s finančnou podporou BBSK a obec Lubeník. 

Po zapálení olympijskej pochodne predsedom OK Gemer PhDr. Jurajom Králikom, prítomných seniorov, súťažiacich a divákov privítala Mgr. Zuzana Homoliaková, podpredsedníčka P - OR JDS. Osobitne privítala poslancov BBSK Ing. Júliusa Laššana, poslanca BSK, starostu obce Mokrá Lúka a predsedu OO SMER SD v Revúcej, MVDr. Milana Kolesára, primátora mesta Jelšava, podpredsedu RZMOS – Stredného Gemera, prednostu OÚ v Revúcej Ing. Petra Balogha, podpredsedu KR JDS BB Mgr Daniela Kianicu, a hostí, ktorí prijali pozvanie na toto podujatie. VI. OOŠHS v Lubeníku otvoril predseda OO JDS Ing. Igor Hock. Zdôraznil, že na športových hrách sme sa zišli pre radosť z pohybu a naším cieľom je zašportovať si v rámci našich seniorskych možností.
lu hry DSCF5022 1 

Seniori súťažili v troch vekových kategóriach a 8 športových disciplínach. Na zdravotnú stránku športovcov pri zápolení dozeral MUDr. Attila Molnár. Čestné zápolenie a meranie výsledkov zabezpečili rozhodcovia - učitelia telesnej výchovy Mgr. Karol Máte, PhDr. Juraj Králik, Mgr. Rudolf Homola, Mgr. Stanislav Sabol, Mgr. Dušan Matuška.

Za prítomných športovcov zložili SĹUB ŠPORTOVCA najúspešnejší športovci V. OOŠHS Peter Školník zo ZO JDS Muráň a za rozhodcov SĽUB RROZHODCOV Mgr. Stanislav Sabol.

SĽUB ŠPORTOVCA: 

MY SENIORI ŠPORTOVCI DNES SA ZÚČASTŇUJEME VI. ROČNÍKA OKRESNÝCH OLYMPIJSKÝCH ŠPORTOVÝCH HIER SENIOROV V LUBENÍKU. V MENE VŠETKÝCH SENIOROV – ŠPORTOVCOV SĽUBUJEM, ŽE PRI ZÁPOLENÍ V ŠPORTOVÝCH DISCIPLÍNACH BUDEME ČESTNE SÚŤAŽIŤ A DODRŽIAVAŤ ZÁSADY FER PLAY.
TAK SĽUBUJEME !

SĽUB ROZHODCOV

,,V mene všetkých rozhodcov a organizátorov sľubujem, že svoje funkcie na 4. okresných olympijských športových hrách seniorov budeme rozhodovať nestranne a budeme rešpektovať, dodržiavať pravidlá v duchu ozajstného športového správania a konania.“

lu hry DSCF5003 1Tým VI. ročník OOŠHS v Lubeníku bol predsedom OO JDS otvorený a na zdarný priebeh a čestné súťaženie športových hier všetci zvolali trikrát „HURÁ“.

K prítomným sa prihovoril starosta obce Ľubomír Kisel, pozdravil súťažiacich, poprial im úspešné súťaženie v športových disciplínach a oboznámil s históriou obce. K športovcom sa prihovorili poslanci BBSK, prednosta OÚ, predsedníčka RZMO - SG i predseda Olympijského klubu Gemer, ktorý vyjadrili potešenie, že sa v takom množstve zúčastnili a obdiv, že sa do športových aktivít zapájajú aj v seniorskom veku.

O organizácii a priebehu športových disciplín informoval súťažiacich Ing. Jozef Krušina.

Na záver otvorenia sa v mene všetkých seniorov poďakoval predseda OO JDS: všetkým, ktorí VI. OOŠHS podporili finančne i materiálne, všetkých podporovateľov sme zverejnili na Ďakovnej tabuli.

Po dobrom guláši a posedení pri zákuskoch, vínku a vyhodnotení športových súťaží boli odovzdané medaily, diplomy a poháre športovcom, ktoré odovzdávali predseda OO JDS Ing. Igor Hock, predseda OK GEMER PhDr. Juraj Králik, podpredsedovia KO JDS BB Mgr. Daniel Kijanica a Mgr. Zuzana Homoliaková,

Pohár najúspešnejšieho športovca si prevzal Peter Školník zo ZO JDS Muráň s počtom 15 bodov.
Pohár najúspešnejšej športovkyne si prevzala Lýdia Zatrochová zo ZO JDS Muránska Dlhá Lúka s počtom 16 bodov.
Pohár najstaršieho športovca si prevzal 86 ročný Juraj Ďurej zo ZO JDS Muránska Dlhá Lúka.
Pohár najstaršej športovkyne si prevzala 78 ročná Alžbeta Vaššová zo ZO JDS Jelšava.

lu hry DSCF5113 1Najvyšší počet bodov 123  dosiahlo družstvo ZO JDS Revúca s 39 súťažiacimi.
Druhý najvyšší počet bodov 55 dosiahlo družstvo ZO JDS Muráň s 11 súťažiacimi
Tretí najvyšší počet bodov 53 dosiahlo družstvo ZO JDS Muránska Dlhá Lúka s 18 súťažiacimi.

VI. OOŠHS ukončila podpredsedníčka OO JDS Mgr. Zuzana Homoliaková, ktorá zablahoželala víťazom a vyjadrila radosť, že športové hry prebehli bez úrazov a s dobrým výsledkom.

Na záver v mene všetkých športovcov a účastníkov VI. OOŠHS vyjadrujeme veľké ĎAKUJEME starostovi obce Ľubomírovi Kiselovi, za perfektnú prípravu priebehu športových hier a za pohodovú atmosféru. Poďakovanie vyslovujeme učiteľom ZŠ v Lubeníku, riaditeľovi PaedDr. Gažúrovi za ústretový prístup všetkých zainteresovaných organizátorov. Poďakovanie patrí predsedníčke ZO JDS Mgr. Betke Balcovej a členom výboru, ktorí sa aktívne podieľali na zdarnom priebehu športových hier.

Mgr. Zuzana Homoliaková

Foto: Gejza Fabian

 

Čítať 2692 krát Naposledy zmenené štvrtok, 31 máj 2018 12:01

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!