Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 31 máj 2018 17:49

Poltár bol miestom krajskej prehliadky speváckych súborov seniorov už druhýkrát Doporučený

Napísal(a) Z. H.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Z krajskej prehliadky spevácky súborov seniorov v Poltári Z krajskej prehliadky spevácky súborov seniorov v Poltári Foto: Ing. Martin Cifranič, Poltár

Priestory kultúrneho domu v Poltári 3. mája 2018 patrili seniorom, ktorí prišli na prezentáciu speváckych súborov seniorov z 12 okresov Banskobystrického samosprávneho kraja na „Krajskej prehliadke speváckych súborov seniorov“. Moderátorka Mária Pribilincová privítala prítomných seniorov, spevákov a hostí. K prítomným seniorom sa prihovorila predsedníčka OO JDS Poltár, Mária Gavalcová, ktorá organizovala podujatie. Poďakovala sa všetkým, ktorí na podujatie prispeli finančne či materiálne. Poltár bol miestom krajskej prehliadky už po druhýkrát. Seniorov pozdravil primátor mesta pán Pavol Gavalec, ktorý bol zároveň garantom prehliadky, a podpredsedníčka KO JDS BB Mgr. Zuzana Homoliaková. Obidvaja popriali seniorom pekné zážitky z podujatia a spevákom ešte

veľa optimizmu a radosti zo spevu. Moderátorka vyzdvihla význam uchovania slovenského spevu, jeho jedinečnosť a slovami: "Dosť bolo hovoreného slova, nech znejú piesne," pozvala súbory na vystúpenie.

Ako prvý sa predstavil spevácky súbor zo ZO JDS v Poltári Fialôčka. Z okresu Revúca sa svojím spevom predstavili 2 spevácke súbory: POĽAN zo ZO JDS Muránska Dlhá Lúka s vedúcou súboru M. Ďurejovou a harmonikárom Jaroslavom Galom. Druhým bola Nezábudka zo ZO JDS Lubeník s vedúcou súboru V. Slotovou. V mene P- OR JDS v Revúcej sa chceme našim súborom poďakovať za úspešnú reprezentáciu okresu i ZO JDS a všetkým súborom za pekný zážitok.

Z okresu Brezno sa tiež prezentovali dva spevácke súbory: SENIOR zo ZO JDS Brezno s vedúcou Máriou Schérerovou a s harmonikárkou Evou Brucháčkovou, Lipianka z Pohronskej Polhory s vedúcou Š. Tamášiovou. 

poltar psss 01Na scéne sme postupne sledovali tiež Spevácky súbor DÚHA pod vedením V. Slatinskej z Rimavskej Soboty. Z Banskej Bystrice spevácky súbor ROZMARÍN s vedúcou A. Hanzelovou. Z okresu Detva krojovaný súbor Korytárčan s vedúcou A. Lapinovou z Korytárok. Súbor STRHÁRANKA, s vedúcou súboru A. V. Drakovou, Dolné Strháre, okres Veľký Krtíš. Z Krupiny sa predstavil súbor VARTOVKA, vedúci Ján Kohút. Zo Žiaru nad Hronom OPTIMISTI s vedúcou V. Barcíkovou. KĽAKOVIANKA z Kľaku, vedúca B. Adamová z okresu Žarnovica. Z okresu Lučenec prišli dva súbory: RUŽINČANKA z Ružinej, vedúca A. Lehotáková a Háj spod Haliera, vedúca Z. Loštáková. Ako posledný vystúpil súbor Letokruhy pod vedením Mgr. Ľ. Slobodníkovej z Poltára, ktorý prekvapil predvedením náročných skladieb.

V závere podujatia boli odovzdané vedúcim súborov Ďakovné listy, pamiatkové darčeky a kvety, ktoré odovzdávali pán primátor Pavol Gavalec, Zuzana Homoliaková a Mária Gavalcová. Podpredsedníčka KO JDS Banská Bystrica Zuzana Homoliaková predsedníčke OO JDS Márii Gavalcovej odovzdala kyticu, poďakovala sa jej za zorganizovanie podujatia, tiež primátorovi mesta pánovi Pavlovi Gavalcovi za výdatnú materiálnu pomoc pri organizovaní podujatia, ktorému odovzdal Ďakovný list KO JDS BB tajomník Ján Kíšík.

Umenie spríjemniť si seniorský vek má každý senior vo vlastných rukách, je na každom z nás skúsiť múdro a dôstojne starnúť. Radostne prežiť jeseň života, venovať sa tomu, čo nás baví, tak ako naši účinkujúci speváci, ktorí nás prišli potešiť a rozdávať radosť prítomným seniorom i našim vzácnym hosťom.

Z. H.

Foto: Ing. Martin Cifranič

 

 

Čítať 1617 krát Naposledy zmenené piatok, 01 jún 2018 15:27

Galéria obrázkov