Vytlačiť túto stránku
pondelok, 11 jún 2018 14:33

Na Krajskej prehliadke v prednese poézie, prózy a vlastnej tvorby seniorov Banskobystrického kraja v Brezne Doporučený

Napísal(a) G. Fabian
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V priestoroch Synagógy v Brezne 6.6.2018 vítali členovia predsedníctva OO JDS Brezno seniorov z celého Banskobystrického kraja na Krajskej prehliadke v prednese poézie, prózy a vlastnej tvorby, pod záštitou prednostky Okresného úradu v Brezne PhDr. Ingrid Poliakovej a primátora mesta JUDr. Tomáša Abela. Moderátor privítal prítomných prednášajúcich seniorov, predsedov OO JDS a hostí: Pani Ingrid Poliakovú, prednostku OÚ, p. Tomáša Abela, primátora, p. Jána Hlaváča, predsedu KO JDS BB p. Mareka Nosku, starostu Muránskej Dlhej Lúky a porotu. Moderátor požiadal spevácky súbor Senior z denného centra, aby svojím programom prispeli k dobrej pohode. Ako prekvapenie pre prítomných bolo vystúpenie detí zo ZŠ a MŠ Pionierska 2 v Brezne.

Dobre naladených seniorov pozdravili predseda OO JDS p. Daniel Kianica, primátor mesta a prednostka OÚ, ktorí povzbudili seniorov k ďalšej aktívnej činnosti vo všetkých kultúrnych i športových oblastiach.

Po príhovoroch oboznámil moderátor s postupom prehliadky a predstavil porotu s predsedníčkou p. Alenou Fačkovou.

Na prehliadke sa zúčastnilo 26 seniorov, ktorí sa prezentovali v próze, poézii a vo vlastnej tvorbe. Náš okres Revúca reprezentovali panie Klára Hrvolová zo ZO JDS Lubeník v próze, Emília Lábajová zo ZO JDS Muránska Dlhá Lúka v poézii, Želka Štefánková zo ZO JDS Muránska Dlhá Lúka a pán Juraj Kochjar zo ZO JDS Muráň vo vlastnej tvorbe.

Chceme sa im poďakovať za veľmi dobrú reprezentáciu OO JDS a celého nášho okresu. Porota konštatovala, že všetci boli víťazmi, pretože prekonali trému, ukázali svoj talent a iste podnietili ďalších prítomných seniorov, aby sa v budúcnosti zapojili a nabrali odvahu k prednesu.

V závere podujatia boli odovzdané Ďakovné listy účinkujúcim a kvety, ktoré odovzdávali Predsedovia KO a OO JDS, prednostka OÚ a predsedníčka poroty.

Na záver sa všetkým, ktorí sa podieľali na príprave podujatia poďakoval predseda KO JDS Ján Hlaváč a Zuzana Homoliaková, ktorá odovzdala kyticu prednostke OÚ a uzavrela podujatie slovami: Dnes v Synagóge odznelo mnoho slov - slovo má však veľkú moc, môže potešiť, povzbudiť, zarmútiť i uraziť, preto ich správne využívajme.

Dnes vyslovené slova v prednese učinkujúcich nás mnohých rozosmiali, navodili príjemnú atmosféru, dali nám podnet na zamyslenie, ale niektoré nám pripomenuli aj smutné udalosti a mnohým sa zaleskla slza v oku.

G. Fabian

 

Čítať 1583 krát Naposledy zmenené piatok, 15 jún 2018 09:57

Galéria obrázkov