Vytlačiť túto stránku
pondelok, 24 jún 2019 13:58

Deti s vysvedčením majú vstup do dvoch gemerských múzeí zdarma Doporučený

Napísal(a) gmm+bm
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote pripravilo pre žiakov základných a stredných škôl prekvapenie. Všetky deti, ktoré sa 28. a 29. júna 2019 preukážu koncoročným vysvedčením za školský rok 2018/2019 získajú bezplatný vstup do múzea.  Každý žiak a študent, bez ohľadu na známku na vysvedčení, môže bezplatne navštíviť stále expozície a aktuálne výstavy Gemersko-malohontského múzea, v piatok 28. júna a v sobotu 29. júna. Počas návštevy múzea si môžu návštevníci pozrieť výstavu Kúpeľníctvo v Gemeri v 19. storočí, ktorá je venovaná vzniku a vývoju kúpeľníctva a prezentuje jednotlivé kúpele, kúpeľných lekárov či obľúbenosť jednotlivých miest, z ktorých väčšina už dnes neexistuje.

Ďalej si môžu pozrieť výstavu venovanú rimavskosobotskej hudobnej skupine Maduar. Vidieť tu môžu kostýmy z vystúpení a videoklipov, fotografie, vstupenky z prvých koncertov, ocenenia, plagáty z vystúpení a pod. Na výstave Príbeh reštaurovania spoznáte náročnú prácu reštaurátora Miroslava Janšta z Vidinej, ktorý je dvojnásobným držiteľom Ceny Fénix - Kultúrna pamiatka roka. Poslednou v ponuke je výstava detských výtvarných prác s tematikou rómskeho života. V priestoroch múzea nájdu návštevníci množstvo interaktívnych aktivít, ktoré dopĺňajú prehliadku stálych expozícií, ako napr. dotykové panely, puzzle, pexeso, omaľovánky, magnetická tabuľa, fotosteny.
Mgr. Martina Oštrom Mareková

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, prichystalo pre svojich školopovinných návštevníkov obrovské prekvapenie, podujatie s názvom Koniec školského roka v múzeu.  V piatok, 28. júna 2019, kedy sa v školách odovzdajú vysvedčenia, je vstup do všetkých prevádzok a expozícii Baníckeho múzea v Rožňave pre deti a mládež, ktoré sa preukážu aktuálnym vysvedčením, bez ohľadu na známky – úplne zdarma. Táto výnimočná akcia platí aj v sobotu 29. júna 2019 v Zážitkovom centre SENTINEL a v Andrássyho obrazárni v Krásnohorskom Podhradí.

Róbert Šimko

 

 

Čítať 1157 krát Naposledy zmenené streda, 26 jún 2019 15:07