Vytlačiť túto stránku
sobota, 26 jún 2021 20:36

Po gemersky hráme, aj si zaspievame Doporučený

Napísal(a) Mgr. M. Hlaváčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko organizuje letný muzikantský tábor pre mladé hudobné talenty
12. – 16. júla v Gemerskej Hôrke (Skalná ruža)

V Gemerskom osvetovom stredisku v Rožňave, kultúrnom zariadení Košického samosprávneho kraja, sa návštevníci nebudú nudiť ani v lete. Župné osvetové stredisko pripravuje aj počas tohtoročných letných prázdnin zážitkové tábory. Už po ôsmykrát prichádza aj s ponukou pre folkloristov – mladých muzikantov, ktorí si chcú rozvíjajú svoje hráčske schopnosti.
Letný muzikantský tábor je hudobno-vzdelávacie podujatie určené muzikantom, ktorí sa zaujímajú o ľudovú hudbu. Podujatie pravidelne prebieha od roku 2014 a neustále sa snaží zlepšovať svoju kvalitu. V rámci tábora pracujú s mladými hudobnými talentami skúsení muzikanti – lektori. Tí pracujú v rôznych nástrojových sekciách. Hudobné nástroje, na ktoré hrajú, patria do ansámblových zoskupení tradičnej hudby Slovenska.

2021 07 12 muzikantsky tabor 2021„Tento rok sa tábor bude konať v zmenenom termíne a mieste, a to od 12. do 16. júla 2021 v penzióne v Gemerskej Hôrke. Súčasťou podujatia sú aj voľnočasové aktivity, na ktoré dohliada pedagóg. Letný tábor bude ukončený záverečným koncertom, na ktorom sa prezentujú všetci účastníci tvorivej dielne. Teší nás, že projekt má už svoju pevnú tradíciu. Každý rok sa na ňom stretávajú najlepší hráči na ľudové nástroje, ktorí svoje schopnosti odovzdávajú mladšej generácii. Muzikanti z rôznych folklórnych súborov sa zdokonaľujú v technike, priúčajú sa špecifikám ľudovej hudby a spevu a aj hudobným tradíciam Gemera,“ uvádza Mária Hlaváčová z Gemerského osvetového strediska.

Tábor je organizovaný v súlade s opatreniami na zamedzenie šírenia pandémie COVID-19. Aktivity a podmienky sú prispôsobené tak, aby bolo pre deti a lektorov vytvorené v prvom rade bezpečné prostredie. Aktuálne informácie sú dostupné u organizátora.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia v rámci projektu Dedičstvo inšpiruje.

Mgr. Mária Hlaváčová

 

Čítať 812 krát Naposledy zmenené nedeľa, 27 jún 2021 14:20