Vytlačiť túto stránku
streda, 25 máj 2022 15:26

Zahraj sa so sysľom * Tvorivá dielňa pre rodiny s deťmi Doporučený

Napísal(a) M. Oštrom Mareková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Rimavská Sobota, 20. 05. 2022 - Gemersko-malohontské múzeum pripravilo pre rodiny s deťmi tvorivú dielňu, počas ktorej si zhotovia pohyblivú hračku v podobe sysľa vykúkajúceho z nory. Tvorivá dielňa sa uskutoční 29. mája 2022 (nedeľa) o 14.00 hod. Vstupné je 2€.
Cieľom tvorivej dielne je ponúknuť rodinám priestor pre trávenie voľného času v historických priestoroch múzea a zároveň hravou formou vzdelávať a prezentovať zbierkové predmety. Témou tvorivej dielne je drobný hlodavec syseľ pasienkový a jeho podzemná nora.
V stálej expozícii múzea si návštevníci v sprievode lektorky vypočujú výklad zameraný na obyvateľov biotopu kultúrna step. Pre tento biotop sú charakteristické živočíchy, ktoré sú viac-menej prispôsobené životu v bezprostrednej blízkosti človeka, napr. hrdlička záhradná, lastovička obyčajná, sova plamienka driemavá, z cicavcov zajac poľný a tiež chránený syseľ pasienkový.

Počas tvorivej dielne si deti spolu s rodičmi vyrobia pohyblivú hračku v podobe sysľa. Používať sa budú ekologické, recyklovateľné materiály. V závere dielne čakajú pre návštevníkov aj hravé úlohy, pri ktorých využijú vlastnoručne vyrobenú hračku.

Mgr. Martina Oštrom Mareková

 

Čítať 565 krát