×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/roznava/67
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/roznava/67
Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 22 máj 2014 17:07

Gazdovstvo starých materí - alebo - V areáli múzea trochu inak

Napísal(a) Sylvia Holečková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv gsm34aNezvyčajný ruch spôsobili v areáli Baníckeho múzea v Rožňave hospodárske zvieratá, ktoré sme na návštevu „pozvali“ v rámci podujatia Gazdovstvo starých materí. Návštevníci počas celého dňa obdivovali ich hlasový prejav, rôznorodosť a pestrofarebnosť. Niektoré z nich – štvornohé, sa nechali rozmaznávať hladkaním. Zaujali aj ukážky kŕmnych zmesí a produktov - vajíčok – husacích, kačacích, holubích, bažantích, prepeličích a rôznych druhov slepačích. Najviac obdivované boli pštrosie. O starostlivosti o divú zver porozprávali lesníci, ktorí pripravili zaujímavé hádanky a hry v prírode a veterinári odpovedali na zvedavé otázky, ako sa postarať o zdravie zvierat. Pozornosti detí neušli ani knižky o zvieratkách, ktoré so sebou priniesli pracovníčky knižnice a všetky stále expozície múzea v Rožňave, ktoré boli otvorené počas celého podujatia.
Ľudovú hudbu prerušovali v hodinových intervaloch krátke vystúpenia žiakov rožňavských základných škôl a Základnej umeleckej školy v Rožňave. Podujatie pripravilo Banícke múzeum v Rožňave pri príležitosti Noci múzeí. Kvôli zlým poveternostným podmienkam sa uskutočnilo v náhradnom termíne v stredu 21. mája 2014.

O úspechu podujatia svedčí aj vysoký záujem – bezmála 700 návštevníkov.
Za zdarný priebeh podujatia sa tiež pričinili: Slovenský zväz drobnochovateľov OZ Jovice, Konský dvor Brzotín, Regionálna veterinárna a potravinová správa Rožňava, Lesy SR OZ Rožňava, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave.
Ďakujeme!

Sylvia Holečková, Banícke múzeum v Rožňave

FOTOGALÉRIA:

Čítať 3195 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:17