×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/zdravie/rv
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/zdravie/rv
Vytlačiť túto stránku
pondelok, 04 jún 2012 18:50

Nevšedné podujatie MISS PES ROŽŇAVA 2012 v areáli rožňavskej hvezdárne Doporučený

Napísal(a) Mária Hlaváčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

MISS PES ROŽŇAVA 2012 - Benefičná akcia na podporu rožňavského útulku - Miesto: Rožňava, areál hvezdárne, Lesná 1. Termín: 9.6.2012 od 11.00 hod.  Organizátor: Gemerské osvetové stredisko (GOS) Rožňava. Spoluorganizátor: Občianske združenie Život je pes.
Nevšedné letné podujatie – pátranie po najväčšom sympaťákovi na netradičnom mieste, v areáli   rožňavskej hvezdárne pripravili organizátori s množstvom zaujímavých, zábavných, ale aj edukačných aktivít pre rožňavských psíčkarov a ich štvornohých  priateľov. V ponuke dňa nebude chýbať veterinárne poradenstvo na vždy aktuálnu tému Lepšia prevencia ako liečba, drobné kadernícke a kozmetické služby či

informácie o adopcii psov z útulku. „Pravdepodobne celoslovenskou novinkou bude naše Psie kino, ktoré uvedie krátke vzdelávacie filmy na tému ako odnaučiť  psa od zlozvykov, spojené s  výkladom odborníka,“ hovorí za organizátorov riaditeľka Gemerského osvetového strediska Mgr. Helena Novotná. Maškrtné psie jazýčky určite si zgustnú na zdravých keksíkoch bez chémie a to priamo z výroby prvej psej pekárne z Košíc.  Pripravené sú rôzne zábavné disciplíny, ktoré keď nezvládne pes, bude to musieť za neho urobiť gazda.
„Budeme hovoriť aj o canisterapii, nebude chýbať ani psí fotoateliér, či milé hračky pre psíkov pripravené klientmi Domova sociálnych služieb Amália v Rožňave.  Nuž, a keďže toto podujatie  sa uskutoční v našom zariadení, na rožňavskej hvezdárni, ponúkame návštevníkom aj virtuálnu prechádzku oblohou po stopách svorky lovca Orióna a skúsime tak vystopovať Veľkého a Malého psa,“ s úsmevom pokračuje riaditeľka Novotná.
Organizátori týmto podujatím chcú predovšetkým podporiť novovzniknutý rožňavský útulok, ale radi by upriamili pozornosť verejnosti na moderné spolužitie človeka a psa. „Som čerstvá psíčkarka, a nestačím sa čudovať, koľko prekážok - skôr zákazov majú majitelia psov v našom meste. Kým v zahraničí sú samozrejmosťou „animal friendly“ hotely, reštaurácie, obchodné domy, dokonca letecké spoločnosti,  či cestovné kancelárie špecializujúce sa na dovolenky so štvornohými priateľmi, v našom meste chýbajú odpadové koše na psie exkrementy. O bezpečnom ohradenom výbehu na sídliskách môžeme tiež len snívať,“ dodáva pani Novotná.
Akcia takéhoto zamerania je prvýkrát organizovaná v Rožňave. Organizátori vyžadujú od majiteľov psov,  aby sa preukázali očkovacím preukazom za účelom overenia platného očkovania a zdravotného stavu. Neodporúčajú však účasť háravým fenám. „Myslíme aj na zábudlivých majiteľov,  preto budeme mať pripravené špeciálne stanovište s miskami s vodou, ale aj sáčky na psí trus.  Veríme, že nám bude priať aj počasie, a tešíme sa na štvornohých chlpáčikov-miláčikov. Na veku, pohlaví, výške, farbe či rase nezáleží. Dôležitá je chuť pomôcť rožňavskému útulku, poradiť sa s odborníkmi a pobudnúť v prírode so štvornohými priateľmi,“ ukončí rozprávanie o pripravovanej akcii MISS PES Rožňava 2012 riaditeľka Gemerského osvetového strediska H. Novotná.
Bc. Mária Hlaváčová

Čítať 2811 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:31