×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/hudba/tomes
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/hudba/tomes
Vytlačiť túto stránku
sobota, 28 február 2015 16:59

Športovcom roka 2014 v Revúcej sa stal DÁVID TOMEČKO

Napísal(a) Mgr. Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra sportovec 47aPre revúckych športovcov bol piatok 27. februára 2015 veľmi výnimočný, pretože v divadelnej sále Mestského domu kultúry sa konalo Slávnostné vyhlásenie najlepších športovcov mesta Revúca za rok 2014, ktoré zorganizovalo Mesto Revúca a Mestské kultúrne stredisko v Revúcej. Sála sa okrem nominovaných a ocenených zaplnila aj vzácnymi hosťami – poslancami mestského zastupiteľstva, členmi športovej komisie, predsedami športových klubov na území mesta ako aj ďalšími malými či veľkými športovcami. Pre všetkých bol pripravený bohatý kultúrny program o ktorý sa postarala tanečná skupina OLD SCHOOL BROTHERS svojimi dynamickými choreografiami. Program moderovala Martina Urbanová a výborný moderátor a športový komentátor RTVS, rodák z Revúcej Ján Žgravčák. Po úvodnom tanečnom vstupe a privítaní hostí sa divákom prihovorila primátorka mesta MVDr. Eva Cireňová, ktorá sa všetkým športovcom poďakovala za ich reprezentáciu a prínos pre mesto. 

ŠPORTOVCOM ROKA 2014 JE DÁVID TOMEČKO 

Potom už nastalo samotné odovzdávanie ocenení pani primátorkou a predsedom športovej komisie Michalom Žgravčákom podľa jednotlivých

kategórii. V kategórií VÝZNAMNÝ PRÍNOS K ROZVOJU ŠPORTU bol ocenený tréner, funkcionár, dlhoročný biatlonista, dvojnásobný účastník Majstrovstiev Európy v letnom biatlone a držiteľ striebornej medaily z Majstrovstiev Európy v letných štafetových pretekoch DUŠAN CHRAPÁN. Ocenenie si prevzal aj tréner, funkcionár, majster Československa v letnom biatlone a viacnásobný majster Slovenska v letnom aj zimnom biatlone MGR. MILAN CHRAPÁN. Ďalším oceneným v tejto kategórii sa stal VINCENT TATARKO, ktorí sa na patričnej úrovni venoval aktívne i trénersky futbalu i hokeju. Keďže rozvoj športu je v nemalej miere závislý aj od podpory reklamných partnerov, ocenenie patrilo aj SMZ JELŠAVA a.s., ktoré zorganizovali a dlhodobo podporovali rozvoj dospelých a mládežníckych športových klubov a súťaží v našom meste. Ocenenými v kategórii

TALENT MESTA REVÚCA

sa stali JANKA GULÁKOVÁ - členka klubu Kick Box LEON Revúca a trojnásobná majsterka Slovenska, DANIEL ROGOS, ktorý pod vedením svojho otca, trénera mládeže svojím talentom už dnes v 6 rokoch poráža svojich starších spoluhráčov a TOMÁŠ GALOVIČ, ktorý je vďaka svojmu talentu ozdobou každého futbalového turnaja.

V kategórií ŠPORTOVÉ KOLEKTÍVY

bol za juniorský kolektív roka ocenený ARMÁDNY VOLEJBALOVÝ KLUB MAGNEZIT REVÚCA, ktorí v sezóne 2013/2014 skončil v 1. lige na 2. mieste a postúpil na Majstrovstvá Slovenska.
Zostava: Romana Antalová, Martin Breznaník, Ľuboš Ďuriška, Martin Frandel, Jakub Shane Galo, Karol Hatala ml., Zuzana Halušková – momentálne členka COP Nitra, Vladimír Hlačina, Martin Hudák, Ján Kotlarčík – momentálne člen COP Trenčín, Matej Schelling, Filip Vavrek, Filip Ovšonka, Matúš Ďuriška, Matej Lábaj, Frederika Adriana Rusová, Ján Lukáš, Zuzana Ištóková. Tréneri: Mgr. Karol Húšťa a Maroš Kumi.

Za seniorský kolektív roka ocenenie získal MESTSKÝ HOKEJOVÝ KLUB MAGNEZIT REVÚCA, ktorý ako nováčik vyhral Gemerskú amatérsku hokejovú ligu. Zostava: Maroš Útrata, Marek Kováč, Pavel Hutka, Timotej Vojčík, František Škorňa, Norbert Hutka, Ján Kožuch, Michal Žgravčák, Dušan Keder, Erik Švec, Andrej Varholjak, Stanislav Laboš, Nikolas Šturmankin, Adam Slabej.

V kategórii ŠPORTOVEC ROKA 2014 boli nominovaní: MAREK EMERICI, ktorý sa vypracoval do širšej reprezentácie SR v pretláčaní, volejbalista JÁN JANKOVIČ, ktorý je dvojnásobný vicemajster Slovenska starších žiakov a dvojnásobný Majster Slovenska kadetov a juniorov, JÁN KILÍK, majster sveta v hre dvojíc, ktorý figuroval na popredných priečkach v ankete nohejbalista roka SR, biatlonista TOMÁŠ SKLENÁRIK, ktorý dosiahol množstvo úspechov na celoslovenskej úrovni, ING. LUKÁŠ SMEREK kapitán a líder mužstva, účastník IV. ligy juh Stredoslovenského Futbalového zväzu, DÁVID TOMEČKO kmeňový hráč extraligového hokejového klubu HK Poprad, dvojnásobný vicemajster sveta kategóriách U 16 a U 18 v hokejbale a majster sveta v kategórii U 20. Spomedzi týchto šiestich nominovaných sa Športovcom roka 2014 stal DÁVID TOMEČKO.

Veľká vďaka za celkové zabezpečenie podujatia patrí organizačnému tímu Mesta Revúca a Mestského kultúrneho strediska a tiež aj predsedovi športovej komisie Michalovi Žgravčákovi, ktorý sa výraznou mierou podieľal pri organizácií celej akcie.

Všetkým oceneným srdečne blahoželáme, ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu mesta a prajeme veľa ďalších športových úspechov!

Text: Mgr. Martina Urbanová
Foto Peter Poboček

[cincopa AoKALXc0XqV5]

 

Čítať 6131 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:48