Vytlačiť túto stránku
pondelok, 06 máj 2019 14:18

Akčný „elektro„ deň v Základnej škole J. A. Komenského

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Je názov projektu, na ktorom sa Základná škola J. A. Komenského v Revúcej podieľa spoločne so spoločnosťou SEWA a Živica. V týchto dňoch v našej škole postupne finišujeme a uskutočňujeme posledné kroky k jeho naplneniu.
Žiaci zapojení do projektu uskutočnili počas trvania projektu rovesnícke vzdelávanie na tému „Elektroodpad“. Počas prechádzok v našom meste zisťovali v ktorých prevádzkach sú zberné nádoby na baterky. Poučili aj svojich pedagógov o nástrahách výroby, prevádzky a hlavne likvidácie elektrospotrebičov . A hlavne pripravili tzv. „Akčný deň“, ktorý sa uskutočnil 30.4.2019.

V rámci neho sme otvorili brány školy pre všetkých ktorí k nám doručili nepotrebné a staré elektrospotrebiče a ktoré následne prevezme spoločnosť SEWA za účelom ich likvidácie. Žiaci I. stupňa na hodinách pracovali s pracovnými listami s danou problematikou a niektorí si zasúťažili v súťažiach zameraných na tému elektroodpadu.

ra elektro2019a   ra elektro2019b   ra elektro2019c

 

Touto cestou ďakujeme rodičom a deťom, ktorí sa aktívne zapojili do našich aktivít zameraných na ekologickú likvidáciu už nepoužívaných elektrospotrebičov. Naším spoločným cieľom je udržateľnosť nášho života.

 

Čítať 1216 krát Naposledy zmenené pondelok, 06 máj 2019 14:36