Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 25 január 2018 16:20

Víťazstvo v stolnotenisovom turnaji o Pohár starostu obce Gemerská Poloma tohto roku patrí Erikovi Illášovi Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Štyria najlepší hráči 26. ročníka stolnotenisového turnaja o Pohár starostu obce Gemerská Poloma z ľava:   zľava:  Leitner Ľ., Repaský P., Gallo G., víťaz turnaja Illáš E.. (Hontianske Trsťany/Dudince). Štyria najlepší hráči 26. ročníka stolnotenisového turnaja o Pohár starostu obce Gemerská Poloma z ľava: zľava: Leitner Ľ., Repaský P., Gallo G., víťaz turnaja Illáš E.. (Hontianske Trsťany/Dudince). Foto: Archív STK Gemerská Poloma

Tradične prvou previerkou stolných tenistov na Slovensku býva turnaj mužov o Putovný pohár starostu obce Gemerská Poloma. Tohto roku to bol už 26. ročník, ktorý sa uskutočnil 6. januára 2018 v telocvični miestnej základnej školy. Prihlásilo sa naň 21 stolných tenistov z rôznych oddielov regiónu i Slovenska. S najvyššou pozíciou v slovenskom rebríčku bol za favorita č. 1 v turnaji určený Erich Illáš, ktorý zároveň reprezentoval 11-eho najlepšieho hráča Slovenska v uplynulom roku a hájil farby stolnotenisového oddielu HONTIANSKE TRSŤANY-DUDINCE. Nakoniec sa to ukázalo najpodstatnejšie aj v turnaji, keď vo finálovom súboji zdolal Roberta Galla z Geológu Rožňava 3:1 (-9, 2, 2, 3), ktorý v rebríčku slovenských stolných tenistov je až na 91. mieste.


Stolnotenisový turnaj v Gemerskej Polome reprezentovali hráči z týchto oddielov: Geoloóg Rožňava (9 hráčov), STK Gemerská Poloma (4), STK Honce (2), ŠKST Slavošovce (2), STO Dobšiná, STK Sokol Stránské, Hontianske Trsťany/Dudince (po 1). Jeden hráč bol bez klubovej príslušnosti.

Víťaz turnaja E. Illáš hral v Gemerskej Polome v pohode a potvrdil úlohu favorita, keď stratil počas celého turnaja iba 1 set, aj to až vo finále s R. Gallom.

Výsledky:

Semifinále: Illáš - Ľ. Leitner 3:0, Gallo - Repaský 3:0.

Finále: Illáš - Gallo 3:1 (-9, 2, 2, 3).

Výsledky turnaja sú uvedené v prílohe.

 

 

Čítať 2521 krát Naposledy zmenené utorok, 06 február 2018 11:41