Vytlačiť túto stránku
pondelok, 11 apríl 2016 13:11

Čiperná, 100-ročná jubilantka z Revúckej Lehoty

Napísal(a) M. Mladšia
Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Aj takto možno povedať o Anne Belicovej, ktorá sa 31. marca 2016 dožila vzácneho 100-ročného životného jubilea v celkom primerannej životnej pohode. Na krásnu oslavu, ktorá sa uskutočnila v nedeľu 3. apríla, prijali s láskou pozvanie všetci príbuzní i známi. Veď kto by sa netešil na milé stretnutie so starkou, prastarkou, pra-prastarkou, či známou.

Svoje prvé poďakovanie za toto vzácne jubileum vyjadrila pani Belicová účasťou na Bohoslužbách v kostole, na ktorých spolu s prítomnými spievala svoje najobľúbenejšie piesne z Evanjelického spevníka. Za krásneho počasia a zvukov piesní z miestneho rozhlasu sa potom "sprievod" gratulantov presunul do kultúrneho domu, kde pokračovali gratulácie a oslava. Medzi mnohými gratulantami samozrejme nechýbal ani starosta obce, ktorý konštatoval, že teta je vlastne 1. občiankou tejto obce, ktorá sa takéhoto vzácneho jubilea dožila.

V dojímavých príhovoroch dcéry a syna sa gratulanti dozvedeli o jej neľahkom živote, keď v 39.roku svojho života ovdovela a sama vychovávala svoje 2 deti. Jej rodina sa pomaly rozrastala "a dnes nás je už bezmála sedemdesiat," ako jubilantka povedala. Do rodiny počíta aj svoje verné kamarátky, ktoré boli na oslave, s ktorými si ešte v pohode rada vypije kávičku. Jej srdce a duša je vždy plná lásky, tvár a oči vyžarujú milý pohľad a pracovité ruky ešte stále celkom nezaháľajú.
I keď krok už celkom istý nie je, nedala sa zahanbiť ani tancom, do ktorého ju vyzval vnučkin manžel, syn, či vnuk. Úsmev a jej milý pohľad pripomína babičku od Boženy Nemcovej, ako o nej hovorí jej vnučka. Necítila sa unavená ani po mnohých gratuláciách, či tanci, ba naopak, dobru náladu jej dodávali piesne prítomných, z ktorých mnohé sa spievali na jej želanie. Mala veľku radosť z toho, že sa všetci veľmi dobre cítia a zabávaju. Veru, vzácna oslava trvala do pozdného večera a každý z nej odchádzal s pokojom v duši a s vďakou, že to mohol prežiť v tak krásnej rodinnej atmosfére.

Vzácnej jubilantke prajeme ešte ďalšie pokojné dni života, nech naďalej rozdáva okolo seba lásku, radosť a pohodu.
Napísala: M. Mladšia

 

 

Čítať 2910 krát Naposledy zmenené pondelok, 11 apríl 2016 14:00