Vytlačiť túto stránku
utorok, 14 máj 2019 19:20

Gemerská kvapka krvi tiekla v Tornali aj pri 74. výročí ukončenia II. svetovej vojny Doporučený

Napísal(a) JUDr. J. Pupala
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pri príležitosti ukončenia II. svetovej vojny obyvatelia Tornale postavili a slávnostne odhalili pamätník padlým osloboditeľom mesta Tornaľa – vojakom Červenej armády už 15. apríla 1945. Pri oslobodzovaní mesta položilo svoj život 202 vojakov Červenej armády a traja rumunskí vojaci. 
Práve v deň 74. výročia tejto udalosti Klub darcov krvi v meste spolu so ZO SZPB v Tornali, DDSS v Tornali a Národnou transfúznou službou SR, vysunutým pracoviskom v Banskej Bystrici zorganizovali bezplatný odber krvi v priestoroch DDSS Tornaľa .

Z 31 darcov, ktorí prišli darovať krv boli prvodarcovia: Katarína Duszová a Peter Nociarik, z Tornale, Adrian Károly Héthy z Riečky a Ľudovít Filep zo Šírkoviec. Ďalej prišli darovať krv: Elena Mátheová, Kristian Csoló, Nociariková Eva, Peter Nociarik st., Eva Kvetková, Gabriela Kvetková, Jaroslav Pinzík, Zoltán Országh, Július Foltín, Norbert Hegedus, Karin Breznaniková z Tornale, Gabriel Beta z Rimavskej Seči, František Nágel z Gemerskej Panice, Martin Gombos z Gemera, Klaudia Némesová z Ruminiec, Veronika Nágelová zo Žiaru, Gergely Pál z Tácht, Pavel Galko z Držkoviec, Štefan Kóšik z Aboviec, Zsolt Trenka zo Včeliniec, Tibor Demeter z Kráľa, Nándor Nagy z Káloše, Tibor Volgy, Peter Gál, Gregor Sedes, Norbert Gál a Michaela Mlináriková z Rimavskej Soboty.

Všetci darcovi krvi obdržali po odbere upomienkové darčeky, ktoré im budú tento ich počin stále pripomínať. 
Všetkým darcom krvi aj organizátorom tejto krásnej humánnej akcie aj touto cestou patrí poďakovanie.

Foto: autor príspevku:
JUDr. Jozef Pupala

 

Čítať 1947 krát Naposledy zmenené streda, 15 máj 2019 09:10

Galéria obrázkov