štvrtok, 07 marec 2024

Ján Brocko -

meno pre mnohých, najmä mladých je málo známe. Neučí sa o ňom ani v dejepise, ani v literatúre, no predsa patrí k našej pokrokovej histórii. Jeho hrob je na revúckom cintoríne a sú na ňom vytesané dva medzníky 1.3.1924 - 7.7.1946.

Podvečer 6.3.2024 sme spomínali na talentovaného Revúčana, ktorý odišiel zo sveta živých veľmi mladý... Hovoríme o povstaleckom básnikovi, spoluredaktorovi  povstaleckých novín "Naše správy" prispievateľovi  do týždenníka "Naša cesta"  partizánovi Jánovi Brockovi, našom rodákovi, ktorý sa narodil, žil a zomrel v Revúcej a je pochovaný na našom cintoríne

     Dostihli ho hrôzy vojny, a potom – paradoxne už v čase mieru, keď všetci oslavovali koniec vojny – on trpel zožieraný zvnútra pľúcnou chorobou.

Zverejnené v Revúca

V ôsmej časti seriálu, ktorý pripravil Ing. Štefan Tomášik sa dočítame o účinkovaní futbalových klubov z okresu Rožňava v sezóne 2004/2005. V 4. lige  pôsobil SP MFK Rožňava, v 5. lige FK Plešivec, FK Štítnik K. T.  a FK Krh. Podhradie. Komentár uvádza informácie aj o 1. a 2. triede. 

Komentár

V piatej štvrtoligovej sezóne nedošlo v kádri SP MFK Rožňava k veľkým zmenám – pribudli domáci dorastenci, Roman Ďurán a Peter Milko. Napriek tomu Rožňava zimovala na ôsmej priečke so ziskom 23 bodov. Doma remizovala s Rudňanmi a Kr. Chlmcom, ale vyhrala v Žakarovciach a Rešici. Najvyššiu prehru zaznamenala v úvodnom kole s Lokomotívou Košice. V predohrávke však doma vyhrala. Najvyššiu výhru zaznamenala s Moldavou n/B.   

Zverejnené v Futbal