nedeľa, 10 marec 2024 15:25

Takto sme oslávili 150. výročie založenia Dobrovoľného hasičského zboru Rožňava Doporučený

Napísal(a) M. Terrai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

150 je len číslo, ale, keď sa píše a hovorí o veku, je to neuveriteľná doba. Len koľko vody za také obdobie pretečie, koľko generácií ľudí sa vystrieda. Takto sme oslávili 150. výročie založenia Dobrovoľného hasičského zboru Rožňava, spolu s členmi aj všetkými sympatizantmi a priateľmi, dňa 8.3.2024 v Rožňave.

Slávnostná čata vlajkonosičov nás upozornila, že program začína. Po podaní hlásenia veliteľom DHZ Rožňava, ale zároveň územným veliteľom DPO SR Rožňava, mladším inšpektorom Mgr. Petrom Mátéom, krajskému predsedovi KO DPO SR Košice a členovi Prezídia DPO SR generálnemu inšpektorovi Ing. Miroslavovi Semaničovi, MBA., sa začali príhovory. Prítomných privítal predseda DHZ Rožňava inšpektor Mgr. František Kerekeš a slávnostne otvoril. Pozdravil a pamätnú stuhu k zástave DPO SR odovzdal Ing. Miroslav Semanič, MBA. Svoje pozdravy, a tiež stuhu na zástavu odovzdal primátor mesta Rožňava pán Michal Domik, ktorý vyzdvihol veľmi výbornú spoluprácu s členmi DHZ Rožňava, na každej poriadanej akcií Mestom Rožňava, a poprial všetkým iba zdarného ďalšieho života.

Nasledovali pozdravy predsedu ÚzO DPO SR Rožňava pána Mariána Kapustu, ktorý pripomenul niektoré historické súvislosti. Odovzdal DHZ Rožňava za ÚzO DPO SR Rožňava medailu Za spoluprácu III. stupňa.

Po odhalení pamätnej tabule a sochy svätého Floriána svoje pozdravné slová, a slová požehnania, predniesol vikár Dr. Jozef Paluba. Požehnal odhalenú tabuľu, sochu sv. Floriána a všetkých prítomných. Pri tejto príležitosti sa Výbor ÚzO DPO SR Rožňava rozhodol oceniť medailou Čestný funkcionár ÚzO DPO SR zaslúžilého člena DPO SR, najstaršieho člena, čestného člena DHZ Rožňava, bývalého územného veliteľa, vrchného inšpektora, pána Štefana Mátého. Medailu odovzdal predseda ÚzO DPO SR Rožňava pán Marián Kapusta.

rv dhz DSC0803 a

Po týchto záverečných slovách bolo ukončenie, nastali spoločné fotenia, rozhovory do televízie a prehliadka novej vystavanej hasičskej zbrojnice Mesta Rožňava.

A príjemná chutná recepcia v priestoroch Radnice mesta Rožňava. Tu predseda KO DPO SR Košice Ing. Miroslav Semanič, MBA., a veliteľ DHZ Ladislav Durdošík Kucharčík odovzdali ďalšie ocenenia od KO DPO SR Košice pre domácich členov DHZ Rožňava za výbornú spoluprácu.

Spomienkového popoludnia sa zúčastnili aj ďalší členovia ozbrojených síl, príslušníci OR HaZZ Rožňava, členovia pozvaných DHZ Jelšava, Plešivec, Slavošovce, členovia Mestskej polície Mesta Rožňava, predstavitelia miestnej štátnej správy, ako aj samosprávy, poslanci Mestského zastupiteľstva Mesta Rožňava, zamestnanci Mesta Rožňava a iní.

Ďakujeme členom DHZ Rožňava, ako aj primátorovi Mesta Rožňava pánovi Michalovi Dominkovi za pozvanie a krásne spomienkové darčeky.

Prajeme iba to najlepšie do ďalších rokov DHZ Rožňava.

Ďakujeme za krásne spoločne strávené chvíle.

 

Text, foto: PhDr. Michal Terrai, MBA., tajomník ÚzO DPO SR Rožňava

Čítať 372 krát Naposledy zmenené nedeľa, 10 marec 2024 23:56

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!