streda, 24 apríl 2024 15:14

Sprievodné podujatia Baníckeho múzea v Rožňave k výstave V moci noci Doporučený

Napísal(a) E. G. Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo bohatý program sprievodných podujatí k výstave V moci noci. Ide o výstavu s prírodovednou témou, ktorá je venovaná desiatim druhom sov žijúcich na Slovensku. 
Žiaci materských a základných škôl sa môžu tešiť na komentované prehliadky výstavy, ktoré budú vždy spojené s hravými tvorivými dielňami. Nielenže sa školáci dozvedia množstvo zaujímavých informácií o sovách, ale si aj vlastnoručne vyrobia dekoráciu s ich vyobrazením. 
Ďalšou časťou sprievodných podujatí sú prednášky pre žiakov 2. stupňa základných škôl a žiakov stredných škôl. „Už včera 23. apríla sme začali prednáškou o hlasoch sov, ako ich zachytiť pomocou diktafónu. Prednášal MVDr. Alexander Kürthy. Počas mája plánujeme ďalšiu prednášku priamo s autorom výstavy RNDr. Miroslavom Draveckým,“ uviedla múzejná pedagogička Mgr. Gabriella Badin.

2024 04 23 Plagát   Sprievodné podujatia k výstave V moci nociSprievodné aktivity budú pokračovať aj počas múzejného týždňa detí a letných mesiacov. Múzejníci tému sov odprezentujú záujemcom v rámci každoročného podujatia Rožňavské kultúrne leto a rovnako sa na túto tému môžu tešiť deti v letnom múzejnom tábore.

Všetky sprievodné podujatia budú prebiehať v pracovné dni od 8:00 hod. do 15:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave (Námestie baníkov 25), kde je výstava V moci noci prezentovaná. Samotná aktivita (komentovaná prehliadka spolu s tvorivou dielňou) potrvá 60 minút a je spoplatnená sumou 2 eurá na žiaka. Prednášky sú spoplatnené sumou 1 euro na žiaka.

Na jednotlivé podujatia je potrebné sa nahlásiť vopred, počet záujemcov je limitovaný.

Tešíme sa na všetkých!

 

Kontakt:

Mgr. Gabriella Badin

e-mail: 

tel.: 0918 364 685

 

Informovala: Erika Hermélyi Gecelovská

Čítať 80 krát Naposledy zmenené streda, 24 apríl 2024 21:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!