nedeľa, 10 marec 2024

Druhý tohtoročný marcový víkend Zimného futbalového turnaja o pohár predsedu KSK rozhodol, že do záverečných bojov už nezasiahnu dve doteraz najlepšie družstvá horného Gemera MFK Rožňava a TJ Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka. Prehrali totiž so svojimi súpermi v túto sobotu - Rožňavčania s futbalistami Čane a v nedeľu v skupine ObFZ spomínaní Dlholúčania so súperom zo Ždane. Škoda, lebo obidvaja naši zástupcovia v tomto turnaji dosahovali pekné výsledky. Rožňavčania v základnej časti nepoznali ani jednu prehru. Rovnako Dlholúčania si dobre počínali v zápasoch predtým, keď dokázali vyhrať i so súperom s oveľa bohatšou futbalovou históriou (Smižany). Zo zápasov skupiny VsFZ zostáva odohrať ešte dve štvrťfinálové stretnutia – Spartak Medzev – Družstevník Malá Ida dňa 20.3. o 18.00 hod. a OTJ Jamník – Družstevník Trhovište určený na 23.3 o 17.00 hod. Obidva zápasy sa odohrajú na UT Janigová v Košiciach.

Zverejnené v Futbal

150 je len číslo, ale, keď sa píše a hovorí o veku, je to neuveriteľná doba. Len koľko vody za také obdobie pretečie, koľko generácií ľudí sa vystrieda. Takto sme oslávili 150. výročie založenia Dobrovoľného hasičského zboru Rožňava, spolu s členmi aj všetkými sympatizantmi a priateľmi, dňa 8.3.2024 v Rožňave.

Slávnostná čata vlajkonosičov nás upozornila, že program začína. Po podaní hlásenia veliteľom DHZ Rožňava, ale zároveň územným veliteľom DPO SR Rožňava, mladším inšpektorom Mgr. Petrom Mátéom, krajskému predsedovi KO DPO SR Košice a členovi Prezídia DPO SR generálnemu inšpektorovi Ing. Miroslavovi Semaničovi, MBA., sa začali príhovory. Prítomných privítal predseda DHZ Rožňava inšpektor Mgr. František Kerekeš a slávnostne otvoril. Pozdravil a pamätnú stuhu k zástave DPO SR odovzdal Ing. Miroslav Semanič, MBA. Svoje pozdravy, a tiež stuhu na zástavu odovzdal primátor mesta Rožňava pán Michal Domik, ktorý vyzdvihol veľmi výbornú spoluprácu s členmi DHZ Rožňava, na každej poriadanej akcií Mestom Rožňava, a poprial všetkým iba zdarného ďalšieho života.

Zverejnené v DHZ