streda, 27 marec 2024

Futbalový kolotoč sa rozbehne koncom marca (28. – 31.) aj na hornom Gemeri. Predstavia sa v ňom hráči dospelých súťažiacich v V. lige JUH (MFK Rožňava a FK Krásnohorské Podhradie), ako aj 7. ligy ObFZ Rožňava. Postupne sa pridajú aj dorastenci III. ligy Východ VsFZ, žiaci III. ligy sk A VsFZ, dorastenci 5. ligy ObFZ Rožňava, žiaci ObFZ Rožňava a prípravkári ObFZ Rožňava.

Začnime teda poporiadku najprv s kategóriou dospelých.

Odvetnú časť súťaží ako prví začínajú už 29. marca 2024 so začiatkom o 15.00 hod. V kategórii dospelých na ihrisku v Rakovnici, kde sa stretnú futbalisti FK Baník Rakovnica a FK Hrhov. O niekoľko dobrých sto metrov až kilometer na východ i západ ďalej v tom istom čase sa predstavia domáci futbalisti TJ Baník Rožňavské Bystré a OTJ Honce a v Rudnej rezerva MFK Rožňava si zmeria sily s futbalistami FK Lipovník.

Zverejnené v Futbal

Na Expedičnú kameru do Kina Apollo v Dome tradičnej kultúry Gemera na Betliarskej 8 v Rožňave opäť pozýva Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja,všetkých cestovateľov, dobrodruhov, športovcov aj milovníkov prírody.
Medzinárodný filmový festival Expedičná kamera, ktorý sa uskutoční 5. apríla 2024 o 18.00, je najväčšou cestovateľskou a outdoorovou udalosťou v ČR, ktorý úspešne expandoval aj na Slovensko. Tento jedinečný projekt opäť prináša tie najlepšie filmy sezóny z celého sveta, ako aj novinku s Adamom Ondrom, či nový film Mirka Haluza z Amazónie.
Cestovanie je dnes oveľa bežnejšie ako kedysi. Všetci cestujeme. Za prácou, za zábavou, za spoznávaním cudzích krajín aj seba samých. Len nepatrný zlomok zážitkov sa podarí preniesť do podoby filmu. Ale tento zlomok stojí vážne za to! Medzinárodný filmový festival Expedičná kamera už od roku 2009 prináša divákom tie najlepšie cestovateľské a dobrodružné filmy sezóny z celého sveta a aj z domácej produkcie.

Zverejnené v Rožňava