streda, 27 marec 2024 15:27

Veľkonočné sviatky na hornom Gemeri začínajú majstrovským futbalom Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Futbalový kolotoč sa rozbehne koncom marca (28. – 31.) aj na hornom Gemeri. Predstavia sa v ňom hráči dospelých súťažiacich v V. lige JUH (MFK Rožňava a FK Krásnohorské Podhradie), ako aj 7. ligy ObFZ Rožňava. Postupne sa pridajú aj dorastenci III. ligy Východ VsFZ, žiaci III. ligy sk A VsFZ, dorastenci 5. ligy ObFZ Rožňava, žiaci ObFZ Rožňava a prípravkári ObFZ Rožňava.

Začnime teda poporiadku najprv s kategóriou dospelých.

Odvetnú časť súťaží ako prví začínajú už 29. marca 2024 so začiatkom o 15.00 hod. V kategórii dospelých na ihrisku v Rakovnici, kde sa stretnú futbalisti FK Baník Rakovnica a FK Hrhov. O niekoľko dobrých sto metrov až kilometer na východ i západ ďalej v tom istom čase sa predstavia domáci futbalisti TJ Baník Rožňavské Bystré a OTJ Honce a v Rudnej rezerva MFK Rožňava si zmeria sily s futbalistami FK Lipovník.

5 liga tabulkaV sobotu 30. 3. pokračujú ďalšie súboje. Najprv na futbalovom ihrisku MFK v Rožňave sa predstaví divákom okrem domácich futbalistov vo vzájomnom súboji ich súper z V. ligy JUH ŠK Nacina Ves. Kým Rožňavčania zimnú prestávku prečkali na 1. mieste tabuľky, Nacinčania si držali 9. miesto. O deň neskôr ďalší náš zástupca v V. lige FK Krásnohorské Podhradie sa predstaví na ihrisku súpera v Malom Horeši s tamojším klubom TJ Družstevník. V tabuľke si cez zimu tieto mužstvá držali 10. a 11. priečku.

Zimnú prestávku využili naše kluby, súťažiace v V. lige JUH, ako účastníci Krajskej futbalovej ligy v skupine hrajúcej na ihrisku s umelou trávou v Moldave n/Bodvou, kde si najlepšie počínali Rožňavčania, ktorí vyhrali svoju skupinu bez straty bodu. Dosiahli pri tom skóre 37:4. Ich hráč Michal Domik sa dokonca  stal najlepším strelcom skupiny s 15 gólmi. Vo vyraďovacom kole však našli súpera z Čane, ktorému podľahli iba o gól 3:4. Horšie dopadli v KFL futbalisti Krásnohorského Podhradia. V tabuľke skupiny obsadili posledné miesto, keď so svojimi súpermi získali iba jeden bod. Nechváli ich ani skóre 6:24.

7 liga tabulkaa1Na začiatku odvetnej časti súťaže 7. ligy ObFZ Rožňava sa oplatí spomenúť, že až 6 futbalových družstiev, a to: OFK Vyšná Slaná, Tatran Betliar, FK Hrhov, Baník Drnava, Baník Rožňavské Bystré a Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka sa prihlásili do Krajskej futbalovej ligy a v skupine ObFZ na ihrisku v Moldave n/Bodvou preukázali nielen svoj záujem využiť zimnú prestávku pred odvetnými zápasmi, ale aj overiť si svoje schopnosti s mužstvami z iných regiónov KSK. Najlepšie z nich si počínali futbalisti TJ Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka, ktorí sa dostali až do semifinále, v ktorom našli svojho premožiteľa v TJ Hornád Ždaňa. Obrovským prekvapením boli však futbalisti FK Hrhov, ktorí v tabuľke obsadili 4. miesto hneď za susedmi z Krh. Dlhej Lúky. Keď si pripomenieme, že Hrhovčania si cez zimu držali v tabuľke tejto súťaže až 12-tu priečku s nepriaznivým skóre 26:52, tak úspech, ktorý dosiahli v KFL môžeme nazvať ako fenomenálny. Veď v 4 zápasoch dosiali 3 víťazstvá, jednu prehru a skóre 16:9 a získali 9 bodov, takisto ako tretia Krh. Dlhá Lúka, hoci strelili súperom viac gólov ako Dlholúčania (6:8). Istotne aj preto, že sa dostali v súťaži ďalej ako Hrhovčania. Ako sa uvedú futbalisti FK Hrhov v prvom majstrovskom zápase na jar v Rakovnici, dozvieme sa už v piatok 29. marca.

Ďalšie súboje 7. ligy sa odohrajú v nedeľu 31.3. o 15.00: takto: OFK Vyšná Slaná – MFK Dobšiná, TJ Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka – Baník Drnava a Tatran Betliar – Sokol Pača.

3 liga sd vajce 1Bojovať začnú v piatok 28. marca aj mládežnícke družstvá nášho regiónu. Už o 10-tej hodine sa svojim priaznivcom predstavia starší dorastenci MFK Rožňava, účastníci III. ligy skupiny Východ, keď na svojom ihrisku privítajú rovesníkov z MFK Slovan Sabinov. Spolu sa stretli v jesennej časti súťaže, keď v 2. kole, ktoré sa hralo v Sabinove, sa rozišli nerozhodne 1:1. V tabuľke si drží Sabinov šiestu priečku s 24 bodmi, kým Rožňačania ôsmu so ziskom 20 bodov.

3 liga md tabPo nich bude nasledovať duel mladších dorastencov tých istých klubov, t.j. MFK Rožňava a MFK Sabinov. V tabuľke sú zatiaľ na 10. Sabinov a na 11. mieste Rožňavčania.

Začiatok futbalových súťaží mladších kategórií začína až v apríli, takto:

  1. liga starších žiakov skupiny A VsFZ má stanovený termín 11. kola v dňoch 6. - 11. 4. Z nášho regiónu, ktorý reprezentujú starší žiaci to bude 7. apríla o 10.00, nakedy je vyžrebovaná dvojica Janočko Acadey B a MFK Rožňava. O hodinu neskôr zabojujú mladší žiaci rovnakých družstiev ako ich starší rovesníci.
  2. Na ešte neskorší termín sú naplánované súboje dorastencov ObFZ Rožňava, súťažiacich v 5. lige, takto: v 13. kole, ktoré je stanovené na 4. mája od 9.00 hod. sa najprv odohrá zápas FK Krásnohorské Podhradie – Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka a ŠK Polom Gemerská Poloma. O 10.30 sa stretnú Krásnohorské Podhradie – Gemerská Poloma a Krásnohorská Dlhá Lúka – Dlhá Ves. 

 

Žiaci horného Gemera v súťaži v 4. lige ObFZ začnú odvetné zápasy 13. 4. o 10.30 jedenástym kolom takto: Baník Drnava – Krásnohorské Podhradie a MFK Dobšiná – Baník Rožňavské Bystré. Papiereň Slavošovce má v tomto kole voľno. Doterajšiu tabuľku vedú žiaci TJ Papiereň Slavošovce, ktorí na jeseň získali 21 bodov a dosiahli skóre 46:17. Na 2. mieste zimovali žiaci MFK Dobšiná so ziskom 15 bodov a skóre 39:20. Tretie miesto patrí žiakom Baníka Drnava, ktorí získali 12 bodov a skóre 24:26. Predposledné 4. miesto obsadili žiaci TJ Baník Rožňavské Bystré, keď získali 9 bodov a skóre 18:25. Posledné 5. miesto držia žiaci FK Krásnohorské Podhradie, ktorí v 8. zápasoch získali 3 body a dosiahli skóre 15:54. 

Brány futbalových ihrísk sa teda otvárajú už aj na Gemeri. Podporme snaženie našich futbalistov v tomto zápolení vlastnou účasťou na ich stretnutiach. Pomôžeme aj takto zvýšiť úroveň tejto hry v našom okrese a prežijeme voľný čas medzi mladými športovcami. 

 

 

MG od

Čítať 274 krát Naposledy zmenené štvrtok, 28 marec 2024 15:16

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!