piatok, 06 jún 2014 09:54

Zážitky Zocháčov z pobytu v Škole v prírode v hoteli Plejsy – Krompachy v Slovenskom raji

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

pl plejsy01aNetrpezliví rodičia pred školou už čakali na svoje ratolesti, keď sa v zákrute objavil autobus so žiakmi a učiteľmi Základnej školy Ivana Branislava Zocha v Revúcej. Vysmiate a spokojné tváre detí dávali najavo radosť zo stretnutia a nedočkavosť, kedy rodičom porozprávajú svoje zážitky z pobytu v Škole v prírode v hoteli Plejsy – Krompachy (Slovenský raj). A veru mali o čom rozprávať.
V prvý deň ich privítal luxusný hotel s prívetivým personálom. Perfektné ubytovanie v mezonetových apartmánoch deti potešilo a prekvapilo. Vo wellness denne prebiehal plavecký výcvik, ktorý si spríjemnili kúpaním sa vo vírivke. Svoje zdravie si upevňovali krátkym pobytom v saune. Denné turistické vychádzky boli súčasťou režimu dňa. Prekrásna príroda s výhľadom až na Vysoké Tatry poskytovala veľa zaujímavých chvíľ a pozorovaní menších živočíchov a vzácnych rastlín. Ranné rozcvičky, opekačka, pizza, trampolína, multifunkčné ihrisko, bowling, stolný hokej, stolný tenis, bazén a výborná strava päťkrát denne boli neodmysliteľnou súčasťou pobytu v škole v prírode pre 47 žiakov, piatich pedagógov a dvoch inštruktorov plaveckého výcviku v dňoch 19.5. – 23.5.2014. Inštruktori kládli dôraz na 

zdokonaľovanie plaveckej techniky a výučby plávania pre neplavcov. V záverečných súťažiach žiaci dokázali svoje plavecké zručnosti, za ktoré boli odmenení plaveckým vysvedčením. Získanie alebo zlepšenie plaveckej techniky, nezabudnuteľné zážitky, nové priateľstvá, overenie si svojej samostatnosti a fungovanie bez rodiča, ale aj nové vedomosti a zručnosti a veľa – veľa hodín prežitých na čerstvom vzduchu boli odmenou všetkým zúčastneným deťom, ktorým prialo aj slniečko a celý čas nás usmiate sprevádzalo. 

Ukážka zo žiackych prác:

V tomto kraji žije sa tu ako v raji.
V tomto raji hotel Plejsy je...
Možno tomu neveríte,
krajší hotel nenájdete...
Noc je tu krásna a aj deň,
každý si tu splní svoj sen...
A v hoteli bazén, sauna, vírivka a masáže,
rozum nám do vody skočiť káže.
A keď tam už skočíme,
tak sa všetci bavíme...

Mgr. Andrea Tokárová

Čítať 2117 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:07

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!