utorok, 22 november 2016 23:44

Zocháčov v Revúcej zaujala medzinárodná informatická súťaž iBobor

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)
Zocháčov v Revúcej zaujala medzinárodná informatická súťaž iBobor Základná škola IB Zocha Revúca

iBobor je medzinárodná informatická súťaž, ktorá od roku 2004 prebieha postupne v čoraz väčšom množstve krajín. Tohto roku sa jej zúčastnilo 38 krajín a viac ako 1,3 milióna súťažiacich rôznych vekových kategórií. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor.

 

bobor logolV priebehu tretieho novembrového týždňa sa do súťaže zapojilo aj 45 žiakov ZŠ I.B.Zocha. Žiaci vo svojich kategóriách riešili rôzne úlohy zamerané predovšetkým na algoritmické myslenie. Stali sa tak súčasťou takmer 63 0000 slovenských súťažiacich, ktorí sa súťaže v tomto roku zúčastnili. Najlepšie si počínali a status úspešného riešiteľa súťaže získali Lenka Repáková, Emma Skybjaková, Kristína Motyčková (všetky IV.A), Samuel Skybjak (VII.A) a Ema Kapustová, Vincent Kostič a Jakub Lukáč (všetci VIII.A).

Ak si chcete vyskúšať súťažné úlohy online preriešiť (systém vás po odoslaní riešenia hneď ohodnotí), môžete tak urobiť na stránke http://ibobor.soitron.com/sutaz_demo/
Mgr. Andrea Tokárová

 

Čítať 1911 krát Naposledy zmenené streda, 23 november 2016 13:04

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!