pondelok, 19 december 2016 10:43

Problematiku ľudských práv je potrebné neustále pripomínať už od žiakov

Napísal(a) T. Petrovičová, K. Čipková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

O ľudských právach sa žiaci v škole učia na hodinách občianskej náuky, etickej výchovy, ale spomínajú sa aj v mnohých iných predmetoch. Žiaci IX.A Základnej školy Ivana Branislava Zocha v Revúcej využili ponuku a hodinu dejepisu strávili v Múzeu SNP v Banskej Bystrici. 7. decembra 2016 spolu so žiakmi Prvého slovenského literárneho gymnázia v Revúcej sa zoznamovali s expozíciou tohto múzea.

Pri niektorých informáciách sa mnohí zo žiakov radšej pozerali niekde inde a nie na film, v ktorom videli utrpenie, ponižovanie a trápenie ľudí počas druhej svetovej vojny. Zaujali ich aj oblečenia vojakov, oblečenia väzňov v koncentračných táboroch, ale aj materiál, ktorí používali zdravotné sestry pri ošetrovaní zranených. Určite si z tejto hodiny dejepisu odniesli viac, ako z hodiny v triede.
T. Petrovičová, K. Čipková – žiačky 9. ročníka

PS: V tomto duchu sa konala aj Konferencia Connected v Bratislave, ktorej sa zúčastnili učiteľky ZŠ I.B. Zocha. Sme presvedčení, že problematiku ľudských práv je potrebné neustále pripomínať aj v našom bežnom živote.

 

Čítať 6497 krát Naposledy zmenené pondelok, 19 december 2016 10:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!