štvrtok, 29 jún 2017 10:23

Zorganizovali Účelové cvičenie pre žiakov ZŠ s MŠ v Jelšave

Napísal(a) Repák, Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V stredu dňa 18. júna 2017 starší referenti OO PZ v Jelšave zorganizovali v spolupráci s Mestom Jelšava 6. ročník Účelového cvičenia v priestoroch pomocného ihriska Mestského futbalového štadióna v Jelšave. Účelového cvičenia sa zúčastnili deti z Materskej školy, žiaci I. a II. stupňa Základnej školy s materskou školou v Jelšave. Na tomto účelovom cvičení sa prezentovali: príslušníci služobnej kynológie OR PZ v Revúcej,

príslušníci OO PZ v Jelšave, Záchranná zdravotná služba FALC a. s., člen Mestskej polície mesta Revúca - členovia Mestského poľovníckeho združenia /MsPZ/  JELŠAVAN z Jelšavy, dobrovoľní hasiči z Jelšavy, členovia SBS Berkut, s. r. o. z Jelšavy.

Príslušníci OO PZ Jelšava spoločne s členom Mestskej polície z Revúcej a členmi SBS Berkut s. r. o. Jelšava predstavili deťom služobné prostriedky, ktoré používajú pri svojej práci, ako aj deťom vysvetlili svoju činnosť. Zdravotníci zo Záchrannej zdravotnej služby FALC, a. s. ukázali, ako sa poskytuje prvá pomoc pri rôznych situáciách pri záchrane života. Členovia MsPZ predstavili deťom muníciu, zbrane, prostriedky a nástroje, ktoré používajú v prírode, vysvetlili aká zver sa najčastejšie vyskytuje v blízkom regióne a aj názorne deti počuli, ako sa lesná zver vábi. Hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru mesta Jelšava /DHZM/ prezentovali techniku CAS 15 IVECO DAILY, CAS 32 TATRA 815, výzbroj - všetky typy hadíc, prúdnice, výstroj – ochrannú obuv a odev, ochranné rukavice, prilby a použitie autonómnych dýchacích prístrojov. Príslušníci služobnej kynológie /psovodi/ z OR PZ v Revúcej predviedli svoju prácu so psami, ktoré napomáhajú pri objasňovaní rôznych situácií. Po ukážkach na jednotlivých stanovištiach, ktoré si deti prešli, sa predviedli mladí hasiči z krúžku PLAMEŇ.           

Bola vykonaná simulovaná ukážka súčinnosti Polície a dobrovoľných hasičov. Na ohlasovňu požiarov bol ohlásený požiar motorového vozidla, v ktorom sa nachádzali dve ranené osoby. Za súčinnosti hliadky z OO PZ Jelšava, ktorá zabezpečila motorové vozidlo tak, aby ku nemu nemali prístup nepovolané osoby, jednotka DHZM – deti z krúžku PLAMEŇ - vykonala výjazd a zahájila hasebné práce za pomoci dvoch prúdov z čerpadla ROSENBAUER. Po uhasení auta bola poskytnutá pomoc dvom zraneným osobám z motorového vozidla. Jedna zranená osoba bola po ošetrení umiestnená v hniezde záchrany a jedna osoba bola odovzdaná na ďalšie ošetrenie posádke Záchrannej zdravotnej službe FALC.   

Na záver boli ocenené hasičské deti vecnými cenami za vykonanú ukážku. Všetci prítomní prežili krásny deň. Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným, vedeniu ZŠ s MŠ v Jelšave, deťom a Mestu Jelšava.

npor. Bc. Peter Repák, starší referent OO PZ Jelšava, 

Gabriela Jakubecová, DHZM Jelšava

 

 

 

Čítať 1485 krát Naposledy zmenené sobota, 01 júl 2017 10:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!