štvrtok, 07 september 2023 14:05

Na strednom Gemeri privítajú priaznivcov Klubu slovenských turistov na 14. stretnutí Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V rámci Európskeho dňa turistiky v dňoch 15. až 17. septembra v Revúcej a v Rákošskej Bani – Železníku sa uskutoční 14. stretnutie priaznivcov Klubu slovenských turistov. Podujatie je určené predovšetkým pre milovníkov prírody, priaznivcov relaxu v prírode, priaznivcov turistiky a cykloturistiky, ako aj montánnej turistiky. Práve vybrané územie stredného Gemera ponúka pre turistov veľmi dobré podmienky najmä na pešiu turistiku a cykloturistiku s množstvom značených trás. Nájdete tu unikátne historické a technické banské pamiatky alebo miestne múzeá. V stratených dedinkách objavíte čarovnú gemerskú vidiecku architektúru, kaštiele, kúrie, vzácne gotické kostolíky, ktoré sú súčasťou Gotickej cesty. 

Zaujímavé prostredie pre cykloturistiku poskytujú tzv. Gemerské spojky. Slavošovský tunel, ktorým prechádza cyklotrasa, je svojou dĺžkou 2 401 m najdlhším cyklotunelom v Európe a tretím najdlhším na svete. 

Organizátorom poujatia sa stal KST Dúbrava Jelšava pod vedením Regiónu KST Rožňava a za úzkej spolupráce s mestom Revúca, mestom Jelšava, obcou Rákoš, Sirk, Muráň, Občianskym združením Rákošská cächa, OZ Skryté poklady Slovenska, Cykloturistickým klubom Magnezit Jelšava, OOCR Gemer, NP Muránska planina, Lesy SR, š. p., Organizačná zložka Gemer a Mestské lesy Revúca.

Viac informácií nájdete TU: 14.STRETNUTIE PRIAZNIVCOV KLUBU SLOVENSKÝCH TURISTOV

 

Čítať 407 krát Naposledy zmenené štvrtok, 07 september 2023 20:02

Media

https://www.revuckelisty.sk/download_file_f.php?id=1864061

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!