utorok, 18 júl 2023 12:15

Druhý pohár z tohtoročných turnajov pre kolektív futbalistov TJ Baník Rožňavské Bystré Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Vzájomné pozdravenia podaním rúk patrilo aj na začiatku turnaja v Rožňavskom Bystrom aj v zápase OTJ Honce - Baník Rakovnica. Vzájomné pozdravenia podaním rúk patrilo aj na začiatku turnaja v Rožňavskom Bystrom aj v zápase OTJ Honce - Baník Rakovnica. Foto: V. Kucháriková

Futbalový turnaj v Rožňavskom Bystrom, ktorý si dlhé roky udržuje podnázov ako Memoriál Jána Babiča, Petra Urbana a Miroslava Lindáka, tragicky zahynuvších mladých futbalistov, si pripísal ďalší ročník v sobotu 15. júla 2023. Jeho začiatok mal slávnostný priebeh, keď delegácie zástupcov družstiev futbalistov zúčastnených na turnaji išli spoločne zaniesť k hrobom spomínaných športovcov vence na znak úcty k nim. Tento akt na bystranskom cintoríne ocenili i rodinní príslušníci všetkých troch spomínaných futbalistov.

Turnaj prebiehal za účasti dospelých futbalistov z OTJ Honce, TJ Baníka Rakovnica a domáceho klubu TJ Baník Rožňavské Bystré. Z turnaja sa predtým odhlásili dospelí futbalisti Tatrana Betliar, čo narušilo žrebovanie súperov. Turnaj obohatili aj dve družstvá žiakov kategórie U15. Do Bystrého prišli aj s početne zastúpenými rodinami žiaci z Dobšinej, ktorí si úspešne viedli v minulom ročníku 4. ligy žiakov ObFZ Rožňava. Súperom im boli novoprihlásení žiaci TJ Baníka Rožňavské Bystré, ktorí sa po prvýkrát prihlásili do spomínanej 4. ligy.

 

Futbalový turnaj začali futbalisti Honiec a susednej Rakovnice. Vo vyrovnanom stretnutí, ktoré sa v riadnom čase skončilo nerozhodne 2:2, našiel víťaza po jedenástkovom rozostrele. Lepšie si v ňom počínali hostia z Honiec, ktorí hrali v kombinovanej zostave.

rb turnaj ziaci dobsinej 1361354622 757648536157304 8608375754142823238 nPrestávku medzi ďalším zápasom vyplnili žiaci spomínaných mužstiev, a to domáceho TJ Baníka Rožňavské Bystré, ktorých prišli preveriť rovesníci z MFK Dobšiná, ktorí v uplynulom ročníku ObFZ Rožňava v tabuľke obsadili 2. miesto. Toto súperenie využili najmä domáci žiaci, ktorým stretnutie bolo akousi previerkou pred novým súťažným ročníkom. Diváci videli niekoľko pekných akcií žiakov obidvoch mužstiev, ale na hre bolo vidieť skúsenejšie mužstvo žiakov z Dobšinej. Tí si nakoniec vybojovali aj víťazstvo nad domácim kolektívom v pomere 4:0. Napriek horúčave mladí futbalisti podali na ihrisku s rozmermi pre dospelých dobrý výkon. Medzi žiakmi domácich pútalo pozornosť jediné dievča medzi hráčmi Terezka Tomková.

Ďalším zápasom bol súboj mužstiev domácich s hosťami z blízkej Rakovnice, ktorý domáci Bystrania vyhrali hladko 4:0.

Výsledok rozhodol o finálovom zápase. V ňom sa stretli víťazné mužstvá z predchádzajúcich súbojov Rožňavské Bystré – Honce. Nastúpili na trávnik po žrebovaní tomboly, ktorá už býva na tomto ihrisku pravidelne aj v majstrovských zápasoch domáceho mužstva.

rb turnaj divaci 1aZápas dvoch tradičných futbalových mužstiev Štítnickej doliny, z ktorých hostia z Honiec sa pripravujú, aby po dlhšej odmlke doplnili 7. ligu dospelých v oblastnom majstrovstve. Stretnutie malo podľa informácií z domáceho mužstva dobrú úroveň a skončilo sa víťazstvom domáceho mužstva TJ Baník Rožňavské Bystré v pomere 2:1. V druhom turnaji za sebou si takto už druhý pohár vybojovali Bystrania, čo je dobrá predzvesť do nového ročníka, aj keď turnajové súboje majú celkom odlišnú príchuť, ako majstrovské zápasy. Už len tým, že na turnaji môžu posilniť družstvo aj hráči, ktorí nie sú na ich súpiske.

Je potrebné spomenúť aj trojicu riozhodcov, ktorí rozhodovali všetky štyri zápasy dospelých i žiakov. Svoje úlohy zvládla táto trojica: Július Gyenes, Gabriel Ráši a Ladislav Lörincz.tabula rb prvýkrát 1aPozornosti na turnaji neušla prítomným ani nová tabuľa, ktorá po prvýkrát od nedávnej inštalácie pohotovo informovala fanúšikov o aktuálnom výsledku zápasu a prebiehajúcom čase. Tabuľa je ovládaná na diaľku, čo je veľkou výhodou a neprekážalo jej, aby spoľahlivo ukazovalo čas i aktuálny výsledok aj napriek tomu, že svietilo na ňu prudké slnko. Ihrisko v Bystrom má tak spoľahlivého informátora v podobe tabule hradenej sponzorom, akú už doteraz mali futbalové ihriská v Rožňave, Dobšinej, Drnave, Gemerskej Polome a vo Vyšnej Slanej.

 

Zo súboja žiakov Rožňavského Bystrého a Dobšinej.

rb ziaci turnaj 01   rb ziaci turnaj 04a   rb ziaci turnaj 05a
 rb ziaci turnaj 14a    rb ziaci turnaj 11a    rb ziaci turnaj 07a
 rb ziaci turnaj 10a    rb ziaci turnaj 17a    rb ziaci turnaj 06a

 

Pripravil: MG od

Foto: V. Kucháriková

Čítať 508 krát Naposledy zmenené streda, 19 júl 2023 22:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!