×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/futbal/2011/kovcup
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/futbal/2011/kovcup
pondelok, 08 august 2011 18:15

Pred štartom II. triedy Baníci z Nižnej Slanej nezaháľajú - zmerali si sily s Dedinkami Doporučený

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dedinky - Nižná Slaná 4:1 (3:0). Góly Nižnej Slanej: T. Pitoňák. Kým prvá trieda OM vo futbale sa už začala, mužstvá z druhej triedy ešte môžu pokračovať v príprave na jesennú časť ich súťaže, ktorá naplno začne v nasledujúcu nedeľu, prípadne niekde už v sobotu. V piatom prípravnom zápase cestovali futbalisti z Nižnej Slanej dňa 7. 8. 2011 k súperovi, ktorého zdolali na jeho pôde v poslednom kole minulého ročníka 6:2. Chýbalo im však viacero hráčov zo základu i z lavičky, preto nastúpili presne jedenásti. Domáci mali k dispozícii viac hráčov, od začiatku zápasu išli naplno a chceli hosťom vrátiť prehru z jarnej časti súťaže.


Zápas sa začal opatrne z oboch strán, smelší boli domáci futbalisti, ktorí mali loptu častejšie na kopačkách a mali miernu prevahu. Úvodný gól strelili domáci, keď sa stopérom hostí nepodarilo odkopnúť loptu po akcii domácich, strelou do protipohybu brankára hostí domáci útočník otvoril stav zápasu. 1:0. Domácich tento gól naštartoval a začali sa presadzovať v strede poľa. Hostia sa dostávali na súperovu polovicu zriedkavo, jedinú strelu na domácu bránu vyslal Slovák, lopta však minula domácu bránu. Druhý gól pridali domáci po prečíslení v strede poľa, domáci hráč technickou strelou so šestnástky do ľavého vinkla zvýšil vedenie domácich. 2:0. Domáci mali prevahu naďalej, ich prízemné strely však brankár hostí vyrazil. Tretí gól padol po vyrazenej strele, ktorú dobiehajúci útočník hostí dorazil. 3:0. Hostia sa snažili znížiť, jedinú štandardnú situáciu však nerozohrali podľa predstáv. Mali aj možnosť ísť do prečíslenia, to by si však museli presnejšie nahrať. Domáci si vypracovali ešte jednu streleckú príležitosť, domácemu hráčovi však pri zakončení zavadzal rozhodca.
Druhý polčas vyšiel hráčom hostí tradične lepšie ako ten prvý. Spočiatku mali prevahu domáci, hostia však po čase prevzali iniciatívu v strede poľa a začali si vytvárať strelecké príležitosti. Ich strely však neboli veľmi nebezpečné a tak si brankár domácich udržiaval čisté konto. Šancu mal M. Pitoňák, domáci obranca mu však loptu v poslednej chvíli vykopol. Strelu T. Pitoňáka pri nájazde domáci brankár vyrazil na roh. Pri brejku hostí postupovala dvojica Ján Junger a T. Pitoňák, Junger mu však neprihral, strieľal, strela však nenarobila brankárovi hostí veľké problémy. Domáci pridali štvrtý gól po dorážke, podobne ako pri treťom góle. 4:0. Hostí to nezlomilo a aj za podpory štyroch domácich fanúšikoch z hornej časti pokračovali vo svojej hre. Z viacerých šancí sa podarilo skórovať len T. Pitoňákovi ľavou nohou 4:1. Domáci sa po góle prebrali a opäť začali ohrozovať bránu hostí. Prízemnú strelu k ľavej žrdi brankár hostí kryl. Priamy kop z ľavej strany pri rohovej zastávke zahral domáci hráč len do múru. Druhý priamy kop z  pravej strany pri postrannej čiare po faule Valka zahrali domáci lepšie, loptu však Poťmák odvrátil.
V závere zápasu prejavili väčšiu snahu o zmenu výsledku hostia, výraznejšie strelecké príležitosti si však nevytvorili a preto zápas skončil 4:1. Za hostí potvrdil dobrý výkon zo zápasu s Vlachovom Soják, ktorý domácim prekazil pár akcií.
Zostava Nižnej Slanej: Š. Tomášik - Jur. Junger, M. Soják, M. Poťmák, Miloš Schwarz - M. Pitoňák, P. Slovák, M. Prónai, D. Valko - T. Pitoňák, Ján Junger.

ŠTEFAN TOMÁŠIK

PRVÉ ZÁPASY II. TRIEDY - 2011-2012

1. kolo 20.8.11 16:30
Dedinky - Honce, Rakovnica - Ml. Brzotín, Plešivec - Pača, Kečovo - Nižná Slaná, Rožňava B - Štítnik B, Čoltovo - Jovice.

Čítať 2133 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:39

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!